Vægttab og overvægtsproblemer

af GoMentor

Sidst opdateret 28-9-2020

Reviewer GoMentor

Overvægtig kvinder får et trist syn da hun stiller sig på badevægten og indser at hun har brug for hjælp til at tabe sigOvervægt er et problem i det nye årtusind af flere årsager. Hvad enten det er fordi man ikke er i stand til fuldt ud at nyde livet (hvilket kan føre til andre problemer), eller det er med tanke på de belastninger, det giver sundhedssektoren, er der mange grunde til, at man bør prioritere vægttab. Vægttab referer til, når en person forsøger et opnå en sundere kropsvægt. For de, der har prøvet slankekur efter slankekur i forsøget på at tabe sig, men alligevel altid ender med at tage på igen, kan der måske være en løsning. Med GoMentor.dk som platform, tilbydes online life coaching med hjælp til vægttab.

Fordele ved vægttab

Selvom fordelene ved vægttab måske giver sig selv, kan det for nogle gøre hele forskellen, at man lige ser dem sort på hvidt:

 • Mere energi – Øget energi er det som alle taler om, når de har tabt sig. Selvom man bare taber sig 3 – 5 kg, kan det have stor indflydelse på ens energioverskud.
 • Et længere liv – Hvis man er i form og ikke er overvægtig, vil man typisk have færre fysiske problemer med alderen, fordi der ikke er blevet slidt så hårdt på kroppen gennem tiden.

Der er selvfølgelig masser af andre grunde til at tabe sig, men disse to er nogle af de vigtigste.

Tips til et sundt vægttab

Når det kommer til at tabe sig, er der særligt to ting, man bør have i baghovedet:

 • Spis sundt – At spise sundt indebærer, at man spiser den rigtige sammensætning af kalorier, hver dag ved ca. samme tid. Dette er næsten en videnskab i sig selv, men overordnet set fører sunde madvaner til vægttab.
 • Træn mere – Et højere aktivitetsniveau er en rigtig god metode til, at tabe sig på en sund måde. De fleste oplever også at de får mere energi når de træner. Dette kan føre til en positiv spiral af vægttab.

Dette er en simpel formel, men der er mange, der har svært ved at lægge en plan og holde sig til den. Det er her, life coaching kan være behjælpeligt.

 

 

Online Life Coaching for vægttab

For de, der har brug for lidt flere detaljer til at udarbejde en plan for vægttab, kan online life coaching via GoMentor.dk måske være en idé. Vores tilknyttede coaches specialiserer sig i vægttab med alt, hvad det indebærer. Alt fra at sammensætte sunde kostplaner til at lære dig teknikker til, hvordan du overholder dem – også i stressede perioder – kan vores tilknyttede coaches tilbyde den ekstra hjælp, der er med til at sikre, at du ikke ryger af sporet.

Grunde til at få hjælp til vægttab

 • Sikre måder at tabe sig på
 • At tage på igen efter man har tabt sig
 • Slankekure
 • Selvbillede

Med overvægt og fedme følger en række gener og problemer, som både er af fysisk, psykologisk, social, sexologisk og egentlig sundhedsmæssig betydning. Eksempler på dette hos både børn, unge og voksne, er mange. Fedme hos børn kan være med til at påvirke deres psyke negativt, og de kan være i en psykisk invaliderende tilstand med mobning, der resulterer i en ulykkelig barndom og opvækst. Det er alvorligt for trivslen, hvis man vokser op med mobning, og dermed ikke har en "normal" barndom. Hvis man er vokset op med mobning igennem sin barndom, kan man blive mærket for livet.

Det kan være vanskeligt at samle sine ressourcer til at gøre noget ved overvægten, hvis man samtidig er deprimeret og mest af alt har lyst til at trøstespise. Mobningen bliver mere avanceret som voksen, hvor man også bliver udsat for diskrimination, når man søger job og uddannelse. Med de psykiske problemer, mobning og diskrimination følger den sociale isolering, som ofte er dramatisk og invaliderende.

Grunde til at få hjælp til overvægtsproblemer

 • Hos overvægtige voksne forekommer flere sygdomme langt oftere end hos normalvægtige
 • Mobning pga. overvægt kan medføre alvorlige psykiske konsekvenser
 • Gener og problemer, som både er af fysisk, psykologisk, social, sexologisk og sundhedsmæssig betydning
 • Vægttab kan forlænge dit liv

Få hjælp til vægttab og overvægtsproblemer

Frederik Engels Glennie Grønne Karen Hastrup Sanne Kirstine Holm
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Vægttab og overvægtsproblemer

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.