Hvordan hænger vanecoaching og varigt vægttab sammen? Læs her

Skrevet d. 13-1-2021 14:58:57 af Sine Guntveit - Vanecoach, Metakognitiv terapeut, Overspisningscoach, Coach

Hvordan kan vanecoaching hjælpe dig til et varigt vægttab? 

Og hvordan kan det give dig et mere afslappet og roligt forhold til mad, få dig i gang med det motion, som du længe har drømt om, eller hjælpe dig til at gå ned i vægt?

Jeg forstår godt at der kan skabes forvirring, og tvivl om hvorfor du lige skal vælge vanecoaching.

Det er jo ikke lige frem billigt, som at gå ned og købe en ny kogebog med opskrifter du kan bruge nu og her, eller gå ind og downloade et træningsprogram der kan hjælpe dig i gang med at løbe fra i morgen af.

Men hvor mange af de hurtige og let tilgængelige løsninger har egentligt hjulpet dig? og hvad har de kostet dig i længden? Hvor mange overspisninger har det kostet? Ubrugte træningstimer i fitnesscenteret? Ubrugte træningsprogrammer? Etc. Jeg snakker ikke kun økonomisk omkostninger, men også mentalt. Hvor mange negative tanker om dig selv har det kostet? Hvor mange negative oplevelser har det kostet, som i dag giver dig den tvivl om din drøm overhovedet kommer til at kunne lykkes….?

Coaching på vaner og din adfærd er det helt modsatte af hvad du kan få igennem en kogebog, en kostplan, et træningsprogram, en kur etc.


Når du vælger et vanecoachforløb handler det om at finde ud af hvad du gør med dit liv i dag, og hvordan det egentlig hjælper dig mod dit inderste ønske. Vanecoaching hjælper dig igennem personlig støtte til at hjælpe dig selv med at kunne skabe og leve det liv, du virkelig ønsker, og styrke troen på at du kan gøre noget ved det.

Vanecoaching giver dig vedvarende ændringer i dit liv og dermed varige resultater. Nej det tager ikke 4 uger… tilgængæld er det en metode der én gang for alle gør op med den restriktive og kontrollerende tilgang du har oparbejdet ved at lade dig styre af regler og forbud ifht. hvad du burde og ikke burde gøre.

Vanecoaching hjælper dig med at nå dit mål uden forbud eller regler, og hjælper dig med at genskabe kontakten mellem dit hoved og din krop. Du ved allerede hvilke vaner du skal have ændret før du kan opnå dit vægttab eller komme i gang med at træne, men har du egentlig nogensinde for alvor taget dem alvorligt? Forstået at de vaner ikke er kommet over én dag, tre dage, én måned… og hvor længe er det egentligt at de vaner har fået lov til at være en del af dit liv? – derfor kan de heller ikke bare erstattes af en kostplan på et par uger.

Vanecoaching giver dig de redskaber, og den hjælp du har brug for, for at forstå behovet bag dine vaner, og hvordan du kan erstatte dem med nye vaner der vil give resultater på sigt – og varigt.

Du kan sammenligne det med at tage en panodil for en hovedpine i 8 uger (kortvarig løsning) i stedet for at få hjælp til at forstå hvorfor du har hovedpine og løse årsagen (den vedvarende løsning).


Hvis du sidder tilbage med spørgsmål om hvordan vanecoahing kan hjælpe dig, så tøv endelig ikke med at kontake mig. Jeg svarer med glæde på spørgsmål, og tager også gerne en uforpligtende snak om hvad end du har på hjertet. 

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.