Hjælp til vægttab med hypnose

Skrevet d. 26-8-2022 10:00:45 af Julie Krag - NLP Master Practitioner, Hypnoterapeut, Certified hypnotherapist, Psykoterapeutstuderende

Et vægttab handler om at spise mindre end du plejer. Det er det simple udgangspunkt, vi starter ud fra, når jeg tilbyder hypnose hjælp til vægttab i min klinik. Når jeg siger simpelt, så betyder det, at vi ikke laver en masse regler eller ritualer i dit vægttabsforløb.

Der findes rigtig mange myter derude, der gør det sværere for mange mennesker at tabe sig. Myter som har ført til metoder inden for særlig kostomlægning osv. Desværre for disse myter, er at det bliver forvandlet til overbevisninger hos nogle mennesker. Altså en slags sandheder, som skal efterleves før et vægttab kan lykkes. Disse overbevisninger eller falske sandheder er altså ikke nogen, vi arbejder ud fra i mine hypnose vægttabsforløb.


Et simpelt vægttab med hypnose

Med et simpelt vægttab, skal det forstås som: At du vil lære at spise mindre end du plejer.

At du vil lære at håndtere og arbejde med den modstand, du oplever i dit liv, i forhold til dit vægttab.

Du vil fokusere på andre ting i dit liv end mad.

Den modstand kan være:

  • Uhensigtsmæssige vaner
  • Mangelfuld egenomsorg
  • Manglende tro på sig selv
  • Svært ved at tage gode valg
  • Grænsesætning (overfor sig selv eller andre)
  • Uforløste følelser og behov
  • Begyndende stress

Der er altså en hel pallette af mulig modstandskraft, som ligger på lur og truer vores overleves instinkt. Overlevelses instinket er ofte det, som gør at du oplever at overspise og mærker udfordring i forhold til at tage styring over madindtaget. Dette instinkt bliver aktiveret af negative følelser, som reptilhjernen registrerer som en trussel. Hjernen skelner ikke på, om det er en reel trussel (som dem der fandtes for urmennesket), eller en ting fra det senmoderne samfund, der truer.

Trusler vi som mennesker oplever i dag, er sjældent nogen der truer os på livet. Men selvom nutidens trusler er mere psykisk betinget og virker harmløse, så er det nok til at hjernen registrerer det og forsøger at regulere din trivsel, så du kan få det godt igen. Det er også det man kalder selvopretholdelsesdriften. Derfor er det vigtigt, at du tager dig af dine dagligdags problemer, så problemerne ikke tager styring over dit liv.

Et simpelt vægttab med hypnose sammen med mig, handler i grove træk om, hvordan du spiser mindre og vejen der gør det nemt at nå dertil. Vejen der gør det til en livsstil. Så du aldrig nogensinde skal benytte dig af slankekur igen.

Ønsker du hjælp til dit vægttab med hypnose, så kan du forvente en simpel måde at tabe dig på. Et vægttabs forløb som gennemgribende vil hjælpe dig på flere planer i dit liv. Hypnose gør et vægttab nemmere og mere enkelt.


Hvorfor føles et vægttab svært?

Vi lever i et fedmefremmende samfund. Normale portionstørrelser mange steder, stemmer ikke overens med, hvad vi som mennesker er designet til fra naturens side at fylde i mavesækken. Nutidens normale portionsstørrelser er altså større, end det ligevægtsforhold der gerne skulle balancere mængden af mad og kroppens kapacitet og forbrænding.

Forestil dig din mavesæk lige nu.

Hvor stor tror du den er?

Og hvor stor tror du, at den skal være for en person med en ideal vægt?

Jeg kan ikke fortælle dig, hvor stor din mavesæk er… Men jeg kan fortælle dig, hvilken størrelse det er meningen din mavesæk bør være … Din mavesæk er designet til at være på samme størrelse med din knyttede hånd. Altså fra naturens side.

Din mavesæk er også designet til at kunne udvide sig, så snart der er for meget mad i den. Den er også designet til at kunne trække sig sammen igen, når der er mindre mad i mavesækken.

Min pointe er blot, at vi nemt kommer til at overspise.

De nye normale portionstørrelser afspejler sig i mavesækken. Kroppen bliver større.

Første skridt mod en slank livsstil, er opgøret mod de store normale portionstørrelser.

Næste skridt er at acceptere, at du fremover skal spise mindre end hvad du gør nu. Altid, hvis du vil bevare din nye vægt.

Når du har accepteret det faktum, så vil jeg trøste dig med, at det over tid bliver den nye normale for dig, at spise det mindre end du gør nu. Det vil være naturligt for dig at spise mindre.

Du kan ændre på portionstørrelsen derhjemme eller i lignende sammenhænge. Du kan også selv regulere portionstørrelsen, når du spiser buffet.

Er din portion anrettet, kan du lærer dig selv at det er okay at levne. Eller spise mindre før eller efter, det portionsanrettede måltid, så hele dagens indtag ikke overstiger dagens samlede madindtag. Det er de spæde skridt. Men skridtet der kommer før dem alle, er at du fremover skal vende dig til, kun at spise én portion til hvert måltid. For ellers de små portioner ikke gøre nogen forskel.

Vil du vide mere om mine hypnose vægttab forløb? Så kontakt mig og bliv afklaret. Jeg tilbyder 15 minutters gratis forsamtale.

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.