Traume

Skrevet af GoMentor

TraumeHvad er et traume?

Et psykisk traume kan opstå som følge af en akut, uventet og chokerende oplevelse eller længerevarende pinefulde belastninger. Traumer kan opstå i forbindelse med chok, hvor en person overvældes af en frygt eller smerte, der er større, end hvad kroppen umiddelbart kan håndtere. Chok og traumer kan derfor opstå i visse situationer, hvor ens psyke og sind overbelastes i sådan en grad, at man bryder sammen på grund af den medførte stress. Det kan være forskelligt fra person til person, hvor meget der skal til, før en person oplever en traumatisering. Derfor er ens symptomer og efterfølgevirkninger også forskellige, afhængigt af årsagen bag traumet.

 

Traumer kan bl.a. opstå i forbindelse med:

Få traumeterapi via GoMentor

Traumatiske oplevelser kan sidde længe i en person, hvis det ikke behandles - jo længere tid der går, jo mere kan traumet vokse. Derfor er det vigtigt at få den rette behandling i tide for at undgå at udvikle yderligere lidelser, såsom posttraumatisk stress syndrom (PTSD). Her på GoMentor kan du finde psykologer og terapeuter, som tilbyder hjælp til alle former for traumer. Find en mentor på listen nedenfor eller søg mere specifikt via 'Find ekspert'-knappen. Du kan også tilmelde dig online terapi via GoMentor 24/7, hvor du kan få fortrolig hjælp til at bearbejde dine traumer, uafhængigt af tid og sted.

Kæmper du med et traume?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Ulla Skram Thor Oppenhagen Lene Lykke Fugl Heidi Skriver
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få hjælp til traumer

Kæmper du med et traume?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Ulla Skram Thor Oppenhagen Lene Lykke Fugl Heidi Skriver
Få hjælp online fra kun 124 kr./uge

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere