Ulykkestraumer

UlykkestraumerHvad enten der er tale om fly-, tog- eller bilulykker, vil nogle blive voldsomt påvirkede efter en ulykke og udvikle et traume. Selvom traumet relaterer sig til en specifik ulykke, vil effekterne kunne vare i måneder – endda år – efter ulykken fandt sted. Der er en lang række symptomer på ulykkestraumer, både fysiske og psykiske. Fordi der er så mange der har svært ved at finde den rette behandling, har vi hos GoMentor.dk udviklet en platform, så man kan få online terapi for ulykkestraumer. Dette har hjulpet mange. Det er vigtigt for os, at folk får den fornødne hjælp der skal til for at komme over et ulykkestraume.

Årsager til ulykkestraumer

Som navnet antyder, følger denne type traumer ovenpå en alvorlig, livstruende ulykke. Det kan være et biluheld, et flystyrt eller en hvilken som helst anden ulykke. Det voldsomme chok i forbindelse med sådanne ulykker, kan sætte en række kemiske processer i gang i hjernen, der medvirker til, at symptomerne opstår. Hvis man blot ignorerer symptomerne og satser på, at de fortager sig af sig selv, ender det ofte med at blive værre. Det er derfor det er vigtigt at være opmærksom på symptomerne.

 

 

Symptomer på og risici ved ulykkestraumer

For nogle kan en ulykke føre til ekstremer, så som en ændring af livsstil eller vaner. Eksempelvis vil en person, der har været ude for et alvorligt biluheld måske være skeptisk i forhold til at køre i fremtiden. Og hvis man gør det alligevel, kan det medføre panikanfald eller voldsom angst. Som med andre traumer, kan søvnproblemer også forekomme. Ligeledes vil mange af symptomerne på post-traumatisk stress syndrom kunne opleves. Hvis ikke det behandles, kan en ulykke endda resultere i post-traumatisk stress syndrom eller andre alvorlige psykiske lidelser. Ens sociale liv eller arbejdsliv vil også kunne påvirkes som konsekvens af ulykkestraumer.

Symptomer på ulykkestraumer:

  • Hukommelsestab
  • Livsændringer der relaterer sig til ulykken
  • Søvnbesvær
  • Panikanfald
  • Frygt

Behandling for ulykkestraumer

Ulykkestraumer kan være svære at have med at gøre. Med GoMentor.dk som platform, kan du få online terapi og rådgivning. Vi har tilknyttet en række uddannede terapeuter, som specialiserer sig indenfor ulykkestraumer, som du kan konsultere via vores online system. De emotionelle problemer denne type traume medfører kan have en voldsomt negativ effekt på ens liv. Det er derfor behandling er så vigtigt. Det anbefales således, at man kontakter os for nærmere information omkring online behandling.

Har du traumer fra en ulykke?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Helle Sommer Charlotte Hartvig Tina Olsen Stine Holmen
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få hjælp til ulykkestraumer

Har du traumer fra en ulykke?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Helle Sommer Charlotte Hartvig Tina Olsen Stine Holmen
Lige nu: Spar 37% på online terapi

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.