Ulykkestraumer

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Ulykkestraumer

Hvad er ulykkestraumer?

Hvad enten der er tale om fly-, tog- eller bilulykker, vil nogle blive voldsomt påvirkede efter en ulykke og udvikle et traume. Selvom traumet relaterer sig til en specifik ulykke, vil effekterne kunne vare i måneder – endda år – efter ulykken fandt sted. Der er en lang række symptomer på ulykkestraumer, både fysiske og psykiske. Da der er så mange, der har svært ved at finde den rette behandling, har vi hos GoMentor udviklet en platform, så man kan få online terapi for ulykkestraumer. Dette har hjulpet mange. Det er vigtigt for os, at folk får den fornødne hjælp, der skal til, for at komme over et ulykkestraume.

Årsager til ulykkestraumer

Som navnet antyder, følger denne type traumer ovenpå en alvorlig, livstruende ulykke. Det kan være et biluheld, et flystyrt eller en hvilken som helst anden ulykke. Det voldsomme chok i forbindelse med sådanne ulykker, kan sætte en række kemiske processer i gang i hjernen, der medvirker til, at symptomerne opstår. Hvis man blot ignorerer symptomerne og satser på, at de fortager sig af sig selv, ender det ofte med at blive værre. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på symptomerne.

 

 

Symptomer på ulykkestraumer

For nogle kan en ulykke føre til ekstremer, såsom en ændring af livsstil eller vaner. Eksempelvis vil en person, der har været ude for et alvorligt biluheld måske være skeptisk i forhold til at køre i fremtiden. Og hvis man gør det alligevel, kan det medføre panikanfald eller voldsom angst. Som med andre traumer, kan søvnproblemer også forekomme. Ligeledes vil mange af symptomerne på post-traumatisk stresssyndrom (PTSD) kunne opleves. Hvis ikke det behandles, kan en ulykke endda resultere i PTSD eller andre alvorlige psykiske lidelser. Ens sociale liv eller arbejdsliv vil også kunne påvirkes som konsekvens af ulykkestraumer.

Symptomer på ulykkestraumer:

  • Hukommelsestab
  • Livsændringer, der relaterer sig til ulykken
  • Søvnbesvær
  • Panikanfald
  • Frygt

Behandling af ulykkestraumer

Ulykkestraumer kan være svære at have med at gøre. Med GoMentor som platform kan du få online terapi og rådgivning. Vi har tilknyttet en række uddannede terapeuter, som specialiserer sig inden for ulykkestraumer, som du kan konsultere via vores online system. De emotionelle problemer, denne type traume medfører, kan have en voldsomt negativ effekt på ens liv. Det er derfor, behandling er så vigtigt. Det anbefales derfor, at man kontakter os for nærmere information omkring online behandling, hvis du kæmper med et traume fra en ulykke.

Få hjælp til ulykkestraumer

Frederik Engels Gertrud Lykke Rikke Rask Møller Sanne Kirstine  Holm
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.