Fødselstraume

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er et fødselstraume?

At føde et barn er hårdt for de fleste kvinder, og for nogle kan det endda være en traumatiserende oplevelse. Oplever man, som kvinde, at fødslen er traumatiserende, kan det medføre langvarige psykiske udfordringer og måske også fysiske reaktioner. Har du været igennem en traumatisk fødsel, er det derfor vigtigt at tale med nogen om det, så du kan bearbejde dit traume.

Symptomer på fødselstraume

Tænker du stadig på din fødsel som en ubehagelig hændelse, du frygter at opleve igen? Så kan det måske være tegn på, at du har fået et fødselstraume. Nedenfor kan du se de typiske symptomer på fødselstraumer:

  • Angst (fx konfrontation med minder om fødslen)
  • Søvnproblemer (fx mareridt om fødslen)
  • Undgåelsesadfærd ift. tanker og følelser omkring fødslen
  • Frygt for at føde igen (følelsen af en begrænset fremtid)
  • Depression (reaktion på traumet)

Få hjælp til fødselstraume

Har du stadig traumer efter at have født, kan du få hjælp til at bearbejde dem her hos GoMentor. Nedenfor kan du se, hvilke af vores tilknyttede psykologer og terapeuter, som tilbyder hjælp til fødselstraumer. Vi har også uddannede traumeterapeuter, som har særlig erfaring med at bearbejde chok og traumer. Du kan søge også mere specifikt efter en mentor via 'Find ekspert'-knappen. Har du brug for hjælp til at finde den rette, er du også altid velkommen til at kontakte GoMentor support - vi sidder klar til at hjælpe dig.

Få hjælp til at håndtere fødselstraume

Lene Wallentin Katrine Boeck Mette Ørum
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.