Misbrugstraumer

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Misbrugstraumer

Hvad er misbrugstraumer?

Traumer, der stammer fra misbrug, minder meget om andre traumer. Dog kan virkningerne være længerevarende end hos andre typer af traumer og kan også være sværere at håndtere. Selvom misbruget har stået på i barne- eller ungdomsårene, kan følgevirkningerne vare langt ind i voksenlivet. Dette er en af årsagerne til, at behandling af misbrugstraumer bør tages seriøst. Med GoMentor som platform kan du få online behandling for både denne samt andre typer af traumer. Inden du tager stilling til, om du har brug for hjælp, er her lidt yderligere information omkring misbrugstraumer. Selvom misbrug er en ganske forfærdelig ting, kan de traumer, der følger efter, være lige så svære – hvis ikke sværere – at have med at gøre.

Årsager til misbrugstraumer

Den primære årsag til denne form for traume er, selvfølgelig, misbrug, som kan antage mange former. Psykisk, fysisk, seksuelt misbrug eller en blanding af alle tre vil typisk være en af de primære årsager til misbrugstraumer. Intensiteten og varigheden af misbruget spiller ikke nødvendigvis en stor rolle i forhold til alvorligheden af traumet, men typisk vil ethvert misbrug få en langvarig effekt hos et menneske, især hvis det sker for et lille barn.

 

 

Symptomer på misbrugstraumer

Det, der er særligt ved symptomerne på misbrugstraumer, er, at der er en tendens til, at de opstår, når noget udløser et fortrængt minde omkring et tidligere misbrug. Dette kan være i småtingsafdelingen, eksempelvis en sang, en farve eller blot et følelsesmæssigt stadie. Derudover ligner symptomerne på misbrugstraumer symptomerne på andre former for traume. Nogle af de mere markante indikationer tæller bl.a. adfærdsændringer, depression, søvnproblemer samt forskellige andre fysiske og psykiske skavanker. Hvis ikke det behandles, kan misbrugstraumer føre til andre mentale forstyrrelser, herunder svær depression eller stofmisbrug. Netop derfor er behandling meget vigtigt, hvis man observerer nogle af symptomerne – også selvom de først opstår måneder eller år, efter misbruget har stået på.

Symptomer på misbrugstraumer:

Behandling af misbrugstraumer

Et af de vigtigste elementer af behandlingen af misbrugstraumer er at finde årsagen til, hvorfor symptomerne opstår. Med GoMentor som platform kan du få online terapi og behandling, der kan være gavnligt på flere niveauer. For det første kan vores tilknyttede psykologer hjælpe med nyttig viden omkring traumer, forårsaget af misbrug. Misbrug bør høre op. Psykoterapi er en måde at bearbejde fortidens smerte på, således at helingsprocessen kan komme i gang, og man kan komme videre med sit liv.

Få hjælp til misbrugstraumer

Frederik Engels Gertrud Lykke Sanne Kirstine  Holm Inge Merete Søndergaard
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.