Praksis Nyt. Ny terapi mulighed på Ærø

Skrevet d. 25-9-2020 15:25:46 af Anna Gjerluf - Psykoterapeut, Gestaltterapeut, Familieterapeut/-rådgiver, Traumeterapeut

Jeg har taget en beslutning om at flytte min familie fra København til Ærø. Det er vi rigtig glade for. Jeg flytter dermed halvdelen af min praksis, jeg vil fortsat arbejde i København bare færre dage da vi nu bor fast på Ærø. Livet er fuld af valg og fravalg, dette var for os et af de store og gode.


På Ærø er der en rigtig god energi til selvudvikling. Alle elementerne er til stede og jeg har længe drømt om at både bo og arbejde her. Jeg har fået det skønneste lokale i Ærøskøbing, hvor jeg er klar til at arbejde med dig som ønsker at komme videre og som har brug for støtte. Livet kan opleves hårdt og besværligt med perioder, hvor der er langt til livslyst og glæde. Her kan min terapi være en støtte, som kan hjælpe dig styrket igennem kriser. Derudover kan terapien hjælpe dig til at se på dit liv med nye øjne samt til at få en bedre forståelse af dig selv. Som psykoterapeut stiller jeg mig til rådighed for at hjælpe dig styrket igennem disse kriser. Jeg har 18 års fuldtids praksiserfaring og rigtig mange samtaler bag mig.


Som psykoterapeut arbejder jeg indenfor oplevelsesorienteret psykoterapi. Denne tilgang medfører at jeg ikke analyserer eller fortolker dine oplevelser i livet og ikke har et endelig svar, men derimod udforsker, hvordan netop du oplever dit liv, og hvilke konsekvenser dette har for dig. For en psykoterapeut med oplevelsesorienteret tilgang til terapi, er det væsentligt at søge et så ligeværdigt forhold til de der arbejder hos mig som muligt. Du er ekspert på dit eget liv, jeg er din sparringspartner. Uanset hvor håbløst din situation ser ud, så er du og/eller din familie velkommen.


Alle med lyst til udvikling og transformation er velkomne. Jeg tror på, at alle har ret til at få kvalificeret hjælp og støtte, og jeg tror på at der altid er en vej! Det eneste du skal er at komme som du er.

I hele mit arbejdsliv har jeg beskæftiget mig med mennesker. Udvikling og medmenneskelighed har været, og er stadig, omdrejningspunktet for både mit arbejdsliv og privatliv. Jeg er uddannet psykoterapeut, børne og familieterapeut samt socialpædagog og har arbejdet med terapi fuldtid siden 2003. Først 13 år en organisation der  hedder TUBA hvor jeg hjalp børn/unge der er vokset op med forældre der har haft et misbrug af enten alkohol eller stoffer. Sidenhen 5 år i kommunalt regi som børne og familieterapeut med sårbare børn og familier. Jeg har arbejdet på familieinstitution med anbragte små børn og deres forældre, sårbare unge mødre og undervist meget. I hvad misbrug gør ved børn og unge og hvordan vi hjælper dem bedst muligt. Jeg har hjulpet skilsmissefamilier og bonusfamilier til bedre trivsel. Jeg har startet børnegrupper og holdt foredrag om hvordan det er at vokse op i en alkohofamilie.


Vi har alle en rygsæk, og jeg hjælper dig med at kigge på din og vælge hvad du vil beholde, afskaffe og putte ned i den af nye færdigheder. 


Børn der vokser op med misbrugende forældre kan opleve en masse udfordringer på forskellige områder. Det er ikke ens for alle, det er forskelligt fra person til person hvad man har oplevet. Jeg oplever i min praskis at mennesker har brug for at arbejde med deres 


 • Følelser: At lære at regulere sine følelser er super vigtigt. Og vi skal kunne være i de svære også. 
 • Jeg -Fokus: At du lærer at mærke dig selv, dine behov, dine grænser
 • Din Indentitet. Hvem du er, hvad dine værdier er, hvad du drømmer om. 
 • Dine valg i livet: 
 • Ensomhed: At lære at genetablere evnen til at række ud, vi kan ikke alene og det skal genlære at have tillid til at andre vil dig det godt. 
 • Eget misbrug
 • Psykiske udfordringer, det kan være spiseproblemer, selvmordstanker, uro, myller i tankerne, destruktiv adfærd. 
 • Parforhold og nære relationer. 
 • Håb for livet. Livet skal leves, ikke overleves. 
 • Skyld/Skam og Tabu.
 • Forsoning. 


Fokus når man selv bliver forældre. Mange har brug for støtte i denne overgang så man ikke giver det videre til næste generation


Relationen til egne forældre. Jeg hjælper med du kan finde ud af hvilket forhold du ønsker at have til dine forældre.


Jeg arbejder udover samtale også med kroppen. Jeg er biologisk uddannet chok /traume terapeut og tror på at vi ved at lytte mere til kroppens signaler kan komme os fra traumatiske tilstande.  Vi kan heale ved nye, gentagen bevægelser og ved at forstå os selv på ny. Jeg tror på langsomhed og kontakt ikke hurtige quick fixes. 


Glæder mig til at møde dig. Jeg bor på Købmandsgaarden, torvet 5, Ærøskøbing. Man kan sejle hertil fra Svendborg eller Rudkøbing eller Als. Derudover har jeg praksis i København også. 


Jeg har tavshedspligt og arbejder udfra psykologforeningen og psykoterapeutforeningens etiske regler. 


Glæder mig til at møde dig. 

Mh Anna Gjerluf

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.