Arbejdsglæde

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Arbejdsglæde på jobbet

Hvad betyder arbejdsglæde for dig?

Arbejdsglæde på jobbet er i Danmark et væsentligt fokusområde for både medarbejdere og ledelse. Ofte medfører et godt psykisk og fysisk arbejdsmiljø, at den enkelte medarbejder får mere overskud og dermed også arbejdsglæde. Disse faktorer kan have en stor betydning for både ens sundhed, produktivitet, effektivitet og selvudvikling - og hvilken leder vil ikke gerne have glade medarbejdere?


Trivsel er forskelligt fra person til person, og derfor er det vigtigt, at man lytter til både sine egne behov og grænser. Der er stor forskel på, hvornår man kan føle sig presset, og hvor langt ens grænser går - både fysisk og mentalt. Her er det især vigtigt, at du kan fortælle din chef, når du føler dig presset med arbejdsopgaver, eller hvis du f.eks. har udfordringer privat og har brug for plads. Her kan ens nærmeste kollegaer også være med til at du ikke føler, dette er en mulighed. Hvis du kan genkende dette bør du overveje, hvor meget det påvirker dig, om det går ud over din hverdag, og om dit job overhovedet er det rette for dig.

5 tips til større arbejdsglæde

At skabe en bedre trivsel på arbejdspladsen er et fælles ansvar - det foregår både på individ-, gruppe-, ledelses- og organisationsniveau. Derfor er der nogle ting, du kan selv gøre, som kan bidrage til at forbedre trivslen og dermed din egen arbejdsglæde:

  • Lær dine egne grænser at kende for at undgå udbrændthed og lær at læse symptomer på stress
  • Find en balance mellem de krav, der er til dig, og dine egne ressourcer og forventninger
  • Husk pauser og fysisk aktivitet, f.eks. ved gåture, hvis du sidder meget ned
  • Vær en god kollega - f.eks. ved at spørge ind og lytte til andre
  • Tal med din leder om dine behov og forventningsafstem - f.eks. til MUS

Online businesscoaching hos GoMentor

Hos GoMentor ved vores tilknyttede coaches inden for job og karriere, hvor vigtigt det er at trives på sin arbejdsplads. Her er kommunikation vigtigt for at kunne lære sig selv, sine behov og grænser bedre at kende, så man bedre kan håndtere forandringer og konflikter på arbejdet. Gennem businesscoaching hos GoMentor kan du bl.a. for rådgivning og coaching til, hvad du kan gøre for at forbedre din trivsel på arbejdspladsen gennem både arbejdsmæssig og personlig udvikling. Find en coach til dig på listen nedenfor eller tilmeld dig GoMentor 24/7, hvor vi matcher dig med en personlig businesscoach, du kan skrive ubegrænset med, uanset tid og sted. På den måde kan du bl.a. opbygge et større selvværd, blive bedre til at samarbejde og opnå en større arbejdsglæde på dit arbejde. Start din personlige udvikling i dag!

Få mere arbejdsglæde

Norma Lind Thomsen Katja Rose Nirvi Bennich Bettina Østrand
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Arbejdsglæde

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.