KONFLIKTER OG UBALANCER ER TRAUMEREAKTIONER

Skrevet d. 1-12-2021 09:21:08 af Line Hou - Psykoterapeut, Traumeterapeut, Parterapeut, Sorgrådgiver, Supervisor

DET KAN SYNES KRÆVENDE OG BESVÆRLIGT AT FORHOLDE SIG TIL SIG SELV

Vi føler måske, at der er rigeligt at forholde sig til, og orker derfor ikke at gå ind i os selv og bruge tid på at mærke og reflektere over:

  • hvordan jeg har det i kroppen - Hvordan jeg har det følelsesmæssigt?
  • Hvilke tanker der styrer og kontrollere mig og min adfærd
  • Hvad er min rolle i de konflikter jeg oplever med andre mennesker?


DER ER KUN EN VEJ TIL BALANCE
Jeg har arbejdet med mig selv i en menneskealder, mødt og møder tilstadighed mig selv i svære situationer, det er en del af at være menneske.
Dagligt møder og arbejder jeg med mennesker der mistrives, er i livskrise, der har det svært på den ene eller anden måde.

DET ER DET SAMME FOR MIG - DER ER KUN EN VEJ!
Det er det samme for mig som for de klienter jeg møder. Der er kun en vej, det er at søge ind ad og undersøge og forholde sig til egen indre verden.
Her findes svarene, det er ikke altid let og hurtigt, det kræver øvelser at lære sig selv at kende, det kræver et landkort at kunne navigere efter, det kræver guidning.

ET PARADOKS AT JEG IKKE KENDER MIG SELV
Det kræver vilje og dedikation at ville lære sig selv at kende.
Hvilket er et paradoks da vi er med os selv 24/7.

  • Hvorfor kender jeg ikke mig selv?
  • Hvorfor ved jeg ikke altid hvilke håndtag jeg skal skrue på for at være i balance med mig selv - i relationen - i mit liv ...... ?

Jeg kender selv til at ikke orke at dykke indad, det sker ofte helt automatisk at jeg kaster ud, projicere det ubehag der bor inden i mig ud på andre - det er menneskeligt.

OVERBELASTNINGER OG UBALANCER ER TRAUME REAKTIONER Overbelastninger, ubalancer og stressreaktioner er tegn på gamle traumer der ligger gemt, glemt og ubearbejdet inden i.

Det er en menneskelig reaktion at projicere ud, men det er ikke hensigstmæssigt for nogen - det skaber konflikter og afstand!

Projektioner er en reaktion der desværre fører til konflikter, splittelse og fragmentering. Kig på dit liv - kig på det der sker omkring dig - kig på det der sker i verden, dette afspejler det traumetryk som er gemt, glemt og ubearbejdet i os mennesker verden over.

Vi kan hver især gøre en forskel ved at tage ansvar for os selv, et skridt der vil ændre og skabe trivsel, glæde og mere kærlighed, hvilket er det vi alle længes efter.
Find modet og viljen til at få det bedre og lær at tage ansvar for dine følelser og reaktioner. Det skaber et bedre forhold til dig selv men også til dine relationer.

Den bedste dag til dig!

Line Hou

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.