Mistet søskende

af GoMentor

Sidst opdateret 28-9-2020

Reviewer GoMentor

Ensom søster sidder alene på gynge og ser solnedgangen, mens hun kigger på den tomme plads ved siden af hende, hvor hendes afdøde bror burde væreNår man mister en bror eller søster, er det en meget følelsesladet oplevelse. I tilfælde hvor der er tale om tvillinger, kan det være endnu mere kompliceret og forvirrende. Afhængigt af de konkrete omstændigheder omkring tabet, kan der være forskellige metoder til, hvordan man bearbejder det bedst muligt. Her hos GoMentor har vi udviklet en platform for online terapi, så man kan få hjælpe til alle de følelsesmæssige udfordringer der er forbundet med tabet af en søskende. Alderen på søskendene vil også være en faktor i sorgprocessen.

Følelsesmæssige konsekvenser ved en mistet søskende

  • Skyld
  • Benægtelse
  • Forvirring 
  • Søvnløshed
  • Fraværende opmærksomhed
  • Vantro

Gode råd til håndteringen af at miste en søskende

Der findes et væd af informationer omkring, hvordan man håndterer tabet af et barn eller en forælder, men der er ikke meget viden der er dedikeret til den særlige sorg det er, at miste en søskende. Her er nogle tips, som måske kan hjælpe.

  • Familietid – Selvom forældrene måske har deres egen sorg at se til, er det vigtig at familien spenderer tid sammen når der er sket et dødsfald. De overlevende børn bør støtte hinanden – og forældrene – så man bedst muligt kan komme igennem forløbet, uanset de nærmere omstændigheder. 
  • Sørgeperiode – Der er ikke noget i vejen med, at sætte tid af, til at sørge over tabet af en bror eller søster. Det vigtige er, at man husker, at livet også skal gå videre på et tidspunkt. Dette er en svær periode for de fleste, men hvis den står på for længe, kan den føre til andre problemer.
  • Hold dig aktiv – At forholde sig aktiv, og sørge for at omgås andre mennesker, er et vigtigt redskab til, at holde sorgen på afstand, så det ikke overtager kontrollen over ens liv.
  • Få hjælp – For nogle, kan de følelser der er forbundet med tabet af en søskende, være mere end de selv kan klare. I disse tilfælde, er der ikke noget i vejen med, at få terapi, så man kan bearbejde sorgen. 

Der findes mere specifikke råd og teknikker til, hvordan man bearbejder sorgen over en mistet søskende, men der findes også bedre måder at lære dem på. 

Terapi til hjælp i forbindelse med en mistet søskende

Der følger mange følelser med, når man mister en bror eller søster. Uanset årsagen til døden og søskendens alder, kan det være en meget traumatisk oplevelse. På grund af dette, anbefales terapi til bearbejdelsen af alle de udfordringer der er forbundet med tabet af en søskende. Her hos GoMentor har vi tilknyttet en række psykologer, som er specialiserede indenfor sorgbearbejdelse. De kan bidrage med viden og rådgivning, så man kan komme igennem de forskellige sorgstadier på en positiv måde. Nogle forfalder let til negative adfærdsmønstre efter at have mistet en søskende. Hvis man taler med en psykolog og lærer hvordan man skal håndtere sine følelser på en sund måde, er der bedre chance for, at man undgår negative følgevirkninger som konsekvens af tabet.

Hjælp efter en mistet søskende

Frederik Engels Iben Zacho Karen Hastrup Susanne Schatz
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Mistet søskende

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.