Mistet partner

af GoMentor

Sidst opdateret 28-9-2020

Reviewer GoMentor

Mand sidder alene på en bænk og sørger over sin afdøde partner. Tabet af sin samlevende kan tage utroligt hårdt på en At miste en ægtefælle eller partner er, at miste sin livspartner. Uanset hvor lang tid man har været sammen, kan det være en enormt svær proces. At skulle håndtere en ægtefælles død, kan være en følelsesmæssig rutsjebanetur for mange, særligt hvis der er børn involveret. En del af udfordringen ligger i, at ens ”anden halvdel”, som plejer at hjælpe til i hverdagen, pludselig ikke er der længere. Simple opgaver kan pludselig synes overvældende. Andre fysiske og mentale udfordringer kan opstå i forbindelse med begravelsen, og endda både dage og uger efter. Online terapi via GoMentor.dk kan hjælpe med alle de udfordringer der er forbundet med at miste en ægtefælle. Der er nogle grundlæggende tips, som er gode at følge, men nogle gange kan det hjælpe at tale med en uddannet psykolog.

Følelsesmæssige konsekvenser ved en mistet ægtefælle

 • Benægtelse
 • Mistro
 • Forvirring 
 • Vrede
 • Ydmygelse
 • Chok
 • Tristhed 
 • Længsel 
 • Fortvivlelse
 • Skyld
 

Gode råd til håndteringen af at miste en ægtefælle

Her er tre helt grundlæggende tips som er gode at kende, hvis man har mistet en ægtefælle:

 • Prioriter – Det kan være svært for nogle, at sørge at man opfylder alle sine behov – både fysiske og mentale – selv i mindre krævende situationer. I sørgeperioden efter man har mistet en ægtefælle, er det vigtigt at man husker ens egne behov. 
 • Husk – Nogle vil helst undgå det store cirkus, men nogle gange kan det være godt, at mindes sin ægtefælle på en særlig måde. Det kan f.eks. være, at man planter et træ til minde om ægtefællen. Dette kan for nogle gøre det nemmere at komme sig endeligt over sorgen.
 • Træn – Selvom man måske ikke har lyst, er det en god idé at holde sig aktiv. Gåture er en god løsning, der giver en tid til at tænke over tingene. Dette er vigtigt for at undgå depression.

Der findes naturligvis også mere specifikke metoder til at komme sig over en mistet ægtefælle. For de, der har brug for lidt mere konkret støtte og vejledning, vil online terapi kunne bidrage med netop dette.

Terapi til hjælp i forbindelse med en mistet ægtefælle

At miste en partner er, at miste sin livspartner. Uanset hvor lang tid man har været sammen, kan det være en enormt svær proces. Det er derfor vi anbefaler terapi, så man kan få hjælp til at bearbejde den sorg, der er forbundet med at miste en ægtefælle. Her hos GoMentor ved vi, at det kan være en skræmmende og følelsesmæssigt krævende proces at skulle komme over et tab en sin ægtefælle. Det er derfor, vi har udviklet en platform for online terapi. Vores tilknyttede psykologer er specialiserede inden for sorgbearbejdning, og de kan hjælpe med information, vejledning og støtte. En mistet ægtefælle kan være noget af det sværeste, man går igennem i livet. Og det er ekstra svært, når det er den person, der plejer at støtte en, man har mistet. Det behøver derfor ikke at være et problem et få terapi, når man har mistet en ægtefælle.

Hjælp efter en mistet partner

Frederik Engels Rikke Rask Møller Katja Rose Gurli Thomassen
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Mistet partner

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.