Mistet forælder

af GoMentor

Sidst opdateret 28-9-2020

Reviewer GoMentor

Søskende par sørger og græder efter at have mistet deres forældre. Denne sorg bør bearbejdes så de bedst muligt kan komme videre herfra At miste en forælder

Som med andre former for tab, kan den sorg der er forbundet med at miste en forælder – eller begge sine forældre – være meget traumatisk og vil typisk strække sig over en række sorgstadier. Der er en lang række fysiske og psykiske symptomer, der kan opstå, lige fra depression og skyld til søvnproblemer. Det behøver dog ikke at være umuligt at bearbejde den sorg, der er forbundet med at miste en forælder. Hos GoMentor har vi udarbejdet en platform, så man kan få online terapi, der kan være gavnligt inden for alle aspekter af det at miste en forælder.

Følelsesmæssige konsekvenser ved en mistet forælder

  • Skyld
  • Depression 
  • Angst 
  • Søvnproblemer
  • Benægtelse

Gode råd til håndteringen af at miste en forælder

  • Alt med måde – Det er helt naturligt at være ked af det og græde, når man har mistet en forælder, og det er også tit meget gavnligt. Det vigtige er, at man er opmærksom på symptomerne på depression. Det er helt i orden at være ked af det under sørgeprocessen, men der er risiko for, at det kan føre til svær depression.
  • Familie og venner – At bevare et tæt forhold til forældre og venner efter tabet af en forælder, er en vigtig metode til at styrke sine bånd, samtidig med, at man sikrer sig, at alle involverede klarer sig igennem det. Hvad end det er formelt eller uformelt, er det en god idé at samle sin familie og sine venner. 
  • Skriv dagbog – For de som skriver, kan det være en god idé at føre dagbog over tabet af en forælder, så man kan afbalancere de følelsesmæssige ar det forårsager.
  • Spørg efter hjælp – Selvom man kan gøre en masse positive ting, for at bearbejde sin forælders død, er der desværre også nogle der tyer til alkohol eller andre euforiserende midler, i et forsøge på, at komme igennem forløbet. Det er derfor det er vigtigt at spørge om hjælp, hvis man begynder at miste grebet om situationen. 

Terapi til hjælp i forbindelse med en mistet forælder

Det kan være en meget følelsesladet og traumatisk oplevelse at miste en forælder, uanset hvordan forholdet mellem barnet og forælderen er på dødstidspunktet. Derfor anbefales terapi, når man skal bearbejde tabet af en forælder. Som nævnt, kan du via GoMentor få online terapi, der kan hjælpe en igennem tabet af en forælder. Uanset hvilket sorgstadie man har brug for hjælp til, ligger vores tilknyttede terapeuter inde med viden og knowhow omkring sorgprocessen, der kan være gavnligt. Det er forskelligt, afhængigt af barnets alder, hvordan man bedst muligt bearbejder sorgen over en mistet forælder, og selv voksne børn kan have svært ved det. Gennem online terapi kan alle få hjælp, uanset hvor man er, så længe man har adgang til internettet. Nogle gange kan det gøre hele forskellen i sorgprocessen, at man snakker med en, der er specialiseret indenfor sorg og tab.

Hjælp efter en mistet forælder

Frederik Engels Susanne Schatz Bettina Østrand Katja Rose
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Mistet forælder

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.