Mistet barn

af GoMentor

Sidst opdateret 28-9-2020

Reviewer GoMentor

Mand der har mistet sit barn få år tilbage, fik ikke bearbejdet sin sorg tidligere og derfor fylder selvsamme tab meget i hans tankegang At miste sit barn

At miste en søn eller datter kan være en af de mest skræmmende og svære situationer, man kan stå overfor som forælder. Der er mange sorgstadier, man som forældre skal igennem, lige fra at man får overbragt nyheden om barnets død til håndtering af sorgen fra tabet, der kan vare i flere måneder eller endda år. Selvom nogle måske vil kunne klare det på egen hånd, vil selv de mest følelsesmæssigt afbalancerede personer kunne have svært ved at håndtere et sådant tab. Det er derfor, vi her hos GoMentor har udviklet en platform for online terapi, der kan hjælpe med alle de følelser og udfordringer, der er uløseligt forbundet med det at miste et barn. Når et barn er savnet, men man aldrig har fundet et lig, kan det forårsage endnu mere stress og forvirring. Selvom det er en ekstremt smertefuld oplevelse, er det alligevel muligt at få hjælp.

Typiske reaktioner ved at miste et barn

 

Gode råd til håndteringen af at miste et barn

  • Andre børn – Hvis man har flere børn, er det vigtigt, at man som forældre ikke forsømmer disse, imens man sørger over sit mistede barn. Dette er virkelig en balancegang, som mange søger professionel hjælp for at opnå.
  • Hold dig sund – At holde sig sund – hvilket indebære at spise sundt og sove tilstrækkelig, selvom det er svært – er en af de bedste måder at sikre sig, at kroppen er I den bedst mulige form, så man kan stå imod alle de følelsesmæssige udfordringer, der er forbundet med at miste et barn. 
  • Sorgperiode – Hvis man sikrer sig, at man kommer igennem alle de forskellige sorgstadier, er det en god metode til at sikre sig, at der ikke udvikler sig andre mentale problemer som følge af tabet. Det er forskelligt hvor lang tid, de forskellige stadier varer, men her vil en psykolog uden tvivl kunne hjælpe.

Terapi til hjælp ved et mistet barn

Når en forælder mister et barn, er der en række fysiske og psykiske symptomer, der kan vise sig. Terapi kan hjælpe med at bearbejde en lang række af de udfordringer, der er forbundet med at miste et barn. Som nævnt, har vi hos GoMentor udviklet en platform for online terapi, så forældre kan komme igennem sorgprocessen ovenpå tabet af et barn. Vores tilknyttede psykologer er specialiserede inden for sorgbearbejdelse og sidder inde med teknikker og andre informationer, der kan være med til at gøre hele forløbet en smule lettere. At miste et barn er vel nok det værste, man kan opleve som forælder, og det er derfor, terapi er anbefalelsesværdigt. Nogle gange kan det være en smule lettere at komme igennem det, hvis man har en at tale med. Den terapi, der udbydes online, kan give den støtte og vejledning der er nødvendig for at komme over tabet af et barn. Selvom mindet vil vare for evigt, er der metoder, som kan gøre det lettere at komme videre i livet.

Hjælp efter et mistet barn

Frederik Engels Iben Zacho Susie Bjørnvad Rikke Rask Møller
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Mistet barn

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.