Choktraumer

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Choktraumer

Hvad er choktraumer?

Chok defineres som et kraftigt blodtab eller voldsom skade mod kroppen, der fører til forskellige fysiske symptomer. Et sådant chok kan føre til traumer, hvilket kan volde problemer både i forbindelse med selve chokket samt i nogen tid efterfølgende. Den første tid med chok kan være svær at have med at gøre, men nogle gange glemmer man at få hjælp til de problemer der opstår efter chokket har fortaget sig. Med GoMentor som platform kan du få online terapi for traumer, samt hjælp til at håndtere alle de udfordringer, der er forbundet med denne type traume. Du kan få hjælp til både de fysiske og psykiske aspekter. Hvad end det er en ulykke eller en anden skade, der forårsager chokket, kan det efterfølgende traume variere. Der er dog alligevel en række gennemgående symptomer, der typisk viser sig i forbindelse med choktraumer. Det er vigtigt at være opmærksom på disse, så man undgår de risici, der kan være forbundet med choktraumer.

Symptomer på choktraumer

Efter at have overlevet en voldsom fysisk skade, kan traumer vise sig som en række forskellige symptomer. Fra afvigelser fra ens normale spisevaner og søvnmønstre til lav energi eller manglende libido, er der en række fysiske tegn, der kan opstå. På den følelsesmæssige side vil personer, der har oplevet et choktraume, måske opleve depression, modløshed, panikanfald, hukommelsestab og en række andre psykiske symptomer. Selvom kroppen måske kommer sig ovenpå et choktraume, kan der opstå andre problemer, hvis ikke man får bearbejdet det psykiske aspekt. Nogle vil opleve symptomer på post-traumatisk stress syndrom, imens andre måske vil opleve problemer med svær depression eller misbrug. Det er derfor, det er vigtigt med behandling af choktraumer.

Behandling af choktraumer

Der er nogle, der ikke har det rart med at sidde ansigt til ansigt med en psykolog, og det er derfor, vi har udviklet en platform for online behandling af choktraumer her hos GoMentor. Vi har tilknyttet psykologer og terapeuter, der er uddannede inden for dette og andre former for traumer, som kan tilbyde hjælp og moralsk støtte. Selvom kroppen heler, kan de underliggende skader på psyken nogle gange forvolde endnu større problemer på lang sigt. Derfor er det vigtigt at få behandling, også efter kroppen er helet. Der er mange, der ikke kan lide at få hjælp, da det får dem til at føle sig svage, men det kan være ganske uoverskueligt, hvis man vil forsøge at bearbejde et choktraume uden professionel hjælp. Det er derfor, du kan få online behandling via GoMentor 24/7, så det ikke behøver at være svært at få hjælp til choktraumer.

Få hjælp til choktraumer

Frederik Engels Gertrud Lykke Nirvi Bennich Susie Bjørnvad
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Vi samarbejder med



Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.