Voldstraumer

Skrevet af GoMentor

VoldstraumerNår en person er vidne til eller offer for en voldsforbrydelse, kan der opstå symptomer på voldstraumer i flere måneder efter hændelsen. Hvad end der er tale om et gadeoverfald eller vold på arbejdspladsen, er der mange ting der kan udløse et traume af denne type. Vold i hjemmet er en anden faktor der kan spille en rolle i udviklingen af et voldstraume. Af hensyn til den sensitive natur der præger denne type traumer, kan man nu få online terapi for voldstraumer via GoMentor.dk. Dette kan gøre det lettere for kvinder som mænd, at få talt om det. 

Årsager til voldstraumer

Post-traumatisk stress syndrom kan spille en rolle med hensyn til, hvor påvirket man bliver at et voldstraume. Visse studier har vist, at personer der er diagnosticeret med post-traumatisk stress syndrom er mere tilbøjelige til, at blive påvirket af et voldstraume. Den nærmere type vold kan variere fra vold i hjemmet, mord, voldtægt eller andre alvorlige forbrydelser. Når en person overværer begivenheder af denne type, kan der forekomme en kemisk reaktion i hjernen, som udvikles for at kunne håndtere situationen. Dette forekommer ikke hos alle, men er en af de typiske årsager til adskillige af de symptomer der forekommer i forbindelse med voldstraumer.

 

 

Symptomer på og risici ved voldstraumer

Efter at have overværet en voldsepisode, vil nogle opleve at besvime, få det dårligt eller have svært ved at tænke klart. Dette er typisk ved mange typer traume. I takt med, at mindet om voldsepisoden ryger bagud i hukommelsen, vil andre tegn kunne begynde at opstå, herunder tilbagetrukkethed fra omverden, søvnbesvær, angst og en række andre psykiske og fysiske problemer. Nogle tror, at de bare kan lægge det bag sig, og på den måde undgå behandling. Dette kan dog vise sig som en alvorlig fejltagelse, da der findes en række mentale problemer, der kan opstå som følge af et voldstraume. Risici som stofmisbrug og svær depression kan undgås, hvis man får ordentlig behandling for voldstraumer.

Symptomer på voldstraumer:

  • Tilbagetrukkethed
  • Søvnproblemer
  • Angst
  • Frygt
  • Social tilbageholdenhed
  • Tomhedsfølelse
  • Panikanfald

Behandling af voldstraumer

Hos GoMentor.dk har vi tilknyttet en række uddannede psykologer, der er specialiserede indenfor traumer, herunder voldstraumer. Det kan have stor negativ effekt på ens liv at overvære, eller blive udsat for et voldeligt overgreb. Med ordentlig vejledning og støtte, er der dog håb for, at man kan komme videre, og leve et normalt liv ovenpå et traume. Hvor meget hjælp man har brug for varierer fra person til person, men det er her vores tilknyttede specialister kan hjælpe. Man kan få fulde behandlingsprogrammer, der håndterer alle aspekter forbundet med et voldstraume.

Har du traumer fra vold?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Pia Jensen Nirvi Bennich Hafdis Æ. Hougaard Kåre Jakobsen
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få hjælp til voldstraumer

Har du traumer fra vold?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Pia Jensen Nirvi Bennich Hafdis Æ. Hougaard Kåre Jakobsen
Få hjælp online fra kun 124 kr./uge

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere