Voldstraumer

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Voldstraumer

Hvad er voldstraumer?

Når en person er vidne til eller offer for en voldsforbrydelse, kan der opstå symptomer på voldstraumer i flere måneder efter hændelsen. Hvad end der er tale om et gadeoverfald eller vold på arbejdspladsen, er der mange ting, der kan udløse et traume af denne type. Vold i hjemmet er en anden faktor, der kan spille en rolle i udviklingen af et voldstraume. Af hensyn til den sensitive natur, der præger denne type af traumer, kan man nu få online terapi for voldstraumer via GoMentor. Dette kan gøre det lettere for både kvinder og mænd at få talt om det.

Årsager til voldstraumer

Post-traumatisk stresssyndrom (PTSD) kan spille en rolle med hensyn til, hvor påvirket man bliver af et voldstraume. Visse studier har vist, at personer, der er diagnosticeret med PTSD, er mere tilbøjelige til at blive påvirket af et voldstraume. Den nærmere type vold kan variere fra vold i hjemmet, mord, voldtægt eller andre alvorlige forbrydelser. Når en person overværer begivenheder af denne type, kan der forekomme en kemisk reaktion i hjernen, som udvikles for at kunne håndtere situationen. Dette forekommer ikke hos alle, men er en af de typiske årsager til adskillige af de symptomer, der forekommer i forbindelse med voldstraumer.

 

 

Symptomer på voldstraumer

Efter at have overværet en voldsepisode, vil nogle opleve at besvime, få det dårligt eller have svært ved at tænke klart. Dette er typisk ved mange typer af traumer. I takt med, at mindet om voldsepisoden ryger bagud i hukommelsen, vil andre tegn kunne begynde at opstå, herunder tilbagetrukkethed fra omverden, søvnbesvær, angst og en række andre psykiske og fysiske problemer. Nogle tror, at de bare kan lægge det bag sig og på den måde undgå behandling. Dette kan dog vise sig som en alvorlig fejltagelse, da der findes en række mentale problemer, der kan opstå som følge af et voldstraume. Risici som stofmisbrug og svær depression kan undgås, hvis man får en ordentlig behandling for voldstraumer.

Symptomer på voldstraumer:

Behandling af voldstraumer

Hos GoMentor har vi tilknyttet en række uddannede psykologer, der er specialiserede inden for traumer, herunder bl.a. voldstraumer. Det kan have stor negativ effekt på ens liv at overvære eller blive udsat for et voldeligt overgreb. Med ordentlig vejledning og støtte er der dog håb for, at man kan komme videre og leve et normalt liv ovenpå et traume. Hvor meget hjælp man har brug for varierer fra person til person, men det er her, vores tilknyttede specialister kan hjælpe. Man kan få fulde behandlingsprogrammer, der håndterer alle aspekter forbundet med et voldstraume.

Få hjælp til voldstraumer

Frederik Engels Gertrud Lykke Gurli Thomassen Lene Wallentin
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.