Langvarige symptomer som hovedpine, svimmelhed, træthed og koncentrationsbesvær efter en h

Skrevet d. 27-1-2020 08:41:17 af Sigrid Lund Nielsen - Psykomotorisk terapeut, Traumeterapeut, Kropsterapeut, Stresscoach, Mindfulness instruktør

H J E R N E R Y S T E L S E ?? – har du langvarige symptomer som hovedpine, svimmelhed, træthed og koncentrationsbesvær efter en hjernerystelse, så er dette ret så vigtig viden. Nyt dansk studie bekræfter dét, som vi i det psykomotoriske fag har arbejdet med længe. Nemlig at alle klienter skal hjælpes individuelt, og det at skærme sin krop for stimuli ikke er vejen frem. Tværtimod ?

"Langvarige symptomer efter en hjernerystelse er en kompleks lidelse, og det er umuligt at opfinde en one-size-fits-all-behandling, fordi patienterne er forskellige" udtaler neuropsykolog Mille Møller Thastum.

Lige præcis! ??

Men den vigtigste pointe i artiklen er nok, at når du får hjernerystelse, skal du ikke skærme dig fra lys, lyd og andet stimuli. Hvile og fuldstændig ro i flere uger er IKKE vejen frem, og det er der desværre stadig mange, der anbefaler ☹️ Efter en hjernerystelse skal du komme tilbage i bevægelse og aktivitet igen forholdsvis hurtigt.


Men det vigtigste er, at du udfordrer dig selv på et passende niveau, går stille frem og mærker din krop ✨ Noget vi i den psykomotoriske behandling kalder "at dosere" eller "bruge sin kropsbevidsthed" til at mærke dine grænser. I artiklen kalder de det for "energistyring", hvilket jeg egentlig også synes er et fint og beskrivende ord.


Det er så fint og rigtigt, når Mille Møller Thastum siger: »det handler rigtig meget om at finde den rigtige balance, i forhold til hvor meget man udfordrer sig selv. Niveauet kan være vanskeligt at finde og tilpasse, så man må prøve sig frem«. Ja, det kan være så vanskeligt at finde balancen på egen hånd, men jeg oplever dagligt at mine klienter med simple redskaber finder dette niveau – Det er nemlig lige præcis dét, jeg som psykomotorisk terapeut er trænet i at hjælpe dig med ? For det er kun DIG, som kan mærke, hvad der sker i din krop, men jeg kan guide dig til at lære at mærke og lytte ?

Fantastisk dejligt med et studie, der bekræfter den metode, jeg dagligt bruger i min praksis og skønt at læse, at der er håb for dig med hjernerystelse. Men det vidste jeg heldigvis godt - det er nemlig også det, jeg oplever hos mine klienter. 


Du kan læse artikel hvis du googler: hjernerystelse, nyt dansk studie og Politiken

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.