Familiestress

af GoMentor

Sidst opdateret 28-9-2020

Reviewer GoMentor

Mor prøver at hjælpe sin datter som oplever stress i forbindelse med familiens tilstedeværelse

Hvad er familiestress?

Stress er nok et velkendt fænomen for de fleste familier, men det, der er vigtigt, er, hvordan man håndterer stress internt i husstanden, eller endda stress der relaterer sig til fjernere familiemedlemmer. Årsagerne til stress varierer fra familie til familie, men der er elementer, der typisk går igen. Alt for ofte er forventningerne til hinanden for høje (endda urimelige), og det er en af de typiske årsager til stress internt i familien. Selvom symptomerne på familiestress begynder at opstå, er der dog stadig håb forude. Med GoMentor som platform tilbyder vores tilknyttede specialister terapi og coaching, som kan hjælpe familier til at blive bedre til at håndtere stress.

Årsager til familiestress

Den specifikke kilde til familiestress kan måske være forårsaget af naturlige årsager, eksempelvis dødsfald i familien, eller andre store følelsesmæssige eller traumatiske oplevelser. Økonomi er et andet forhold, der forårsager stress i mange familier. Når der opstår pengeproblemer, kan de være med til at splitte en familie ad. Sundhed eller arbejde er to andre typiske årsager til familiestress. De konkrete omstændigheder varierer fra husstand til husstand, men når symptomerne på familiestress begynder at opstå, bør det have høj prioritet et få hjælp til at løse det, inden problemerne vokser sig store og udmønter sig i flere problemer – lige fra alvorlig depression til misbrug.

 

 

Symptomer på familiestress 

Den mest almindelige indikation på, at der er for meget stress i familien er, at der altid er travlt og aldrig er tid til at slappe af, ligesom man heller ikke tilbringer tid nok sammen som familie. Måske stopper man med at spise sammen eller spiser meget hurtigt for derefter at gå hver til sit. Det kan medføre store frustrationer for samtlige familiemedlemmer. Når der konstant er en hektisk stemning i husstanden, kan det have en negativ indflydelse på, hvordan husstanden fungerer. Men selvom der måske ikke er nogen magisk formel, der kan få stress til at forsvinde – især ikke i det 21. århundrede – er der mange teknikker til, hvordan man håndterer stress, man kan lære af. Adfærdsterapi kan måske tillige være gavnligt.

  • At undgå familiemedlemmer
  • Frustration 
  • Ikke at være i stand til at slappe ad
  • Hurtige måltider sammen
  • Alle i husstanden isolerer sig på deres værelser
  • En konstant følelse af påtrengende nødvendighed

Har du oplevet nogle af disse tegn i din familie? Du kan teste, om du viser tegn på stress med vores stresstest.

Få hjælp mod familiestress

Online terapi via GoMentor kombinerer kompetencerne fra veluddannede terapeuter med internettets egenskaber, så man kan få omfattende stresscoaching i, hvordan man bedst muligt håndterer stress. Hvis man har brug for terapi, kan man også få det. Med ordentlig vejledning og støtte kan man blive bedre til at bearbejde stress og få ens familie til at fungere bedre. Når man ikke bearbejder familiestress, kan det føre til øvrige problemer. For nogle vil det måske være en langsom proces, men familiestress har det med at splitte familier. Med GoMentor som platform kan familier få praktiske råd og værktøjer, som kan være med til at afhjælpe familiestress på en sund og konstruktiv måde.

Få hjælp til familiestress

Frederik Engels Michelle Poulsen Katja Rose Susanne Schatz
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Familiestress

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.