Arbejdsstress

ArbejdsstressDen moderne arbejdsplads kan være roden til omfattende stress for mange. Selv de der naturligt har nemmere ved at håndtere stress på en sund måde, vil måske opleve at karriereforhold til tider kan blive helt overvældende. Når visse symptomer på stress begynder at opstå på grund af et job, er det vigtigt at man forholder sig til dem, før de begynder at føre til andre problemer. Lige fra seriøs depression til andre psykiske problemer kan det have alvorlige konsekvenser, hvis man lader stress få overtaget. Med GoMentor.dk som platform tilbydes online terapi der kan hjælpe dig, ved at udstyre dig med de værktøjer der er nødvendige for, at man kan bearbejde stress på en sund måde.

Specifikke årsager til stress

Selvom det måske forekommer åbenlyst, at stress ofte relaterer sig til ens arbejde, er der nogle særlige forhold man kan udforske i forhold til at få et mere klart billede af stress, og hvorfor det opstår lettere hos nogle end andre. Ræset med, at alle kæmper for at komme fremad med karrieren, er en af de typiske årsager til, at man får stress på arbejdspladsen. Andre årsager til stress kan være, at man måske ikke er god nok til at bede om hjælp, eller ikke kan få sig til at sige nej, hvis man bliver bedt om at gøre noget. Og sådan er det ofte i de mere ”hardcore” kontormiljøer, men man bør alligevel være opmærksom på det. I takt med at ens stresskurve stiger, vil selv de der ellers er gode til at håndtere stress kunne opleve at blive ”brændt ud” og ude af stand til at bearbejde stress. Det er her nogle af de klassiske stresssymptomer vil kunne ses.

 

 

Symptomer på arbejdsstress

Et af de første tegn på, at arbejdet måske forårsager mere stress end hvad godt er, er hvis en medarbejder begynder at melde syg ofte, eller finder andre grunde til, at skippe jobbet. Nogle vil opleve angst eller panikanfald ved tanken om, at skulle på arbejde, hvilket er en seriøs indikator på, at stress på arbejdspladsen er ved at være ude af kontrol. Udover symptomer der opstår på arbejdspladsen, er der også mange problemer der vil kunne opstå derhjemme. Fra søvnproblemer til depression eller misbrug – der er mange farer forbundet med arbejdsstress. Der kan sågar opstå andre fysiske problemer. Det er derfor det bør være højeste prioritet at få terapi og coaching, så man kan lære at håndtere arbejdsstress.

  • Sygemelding på arbejdspladsen
  • Ærgrelse over at skulle på arbejde
  • Verbale udfald mod kolleger eller overordnede 
  • Søvnløshed
  • Depression 
  • Angst 
  • Misbrug
  • Udbrændthed eller sammenbrud

Få hjælp til arbejdsstress

Her hos GoMentor.dk har vi tilknyttet en række terapeuter og coaches der ved alt om stress – lige fra hvad der forårsager det, til hvordan man bedst muligt bearbejder det. Med en blanding af adfærdsterapi og coaching der hjælper dig til at lære metoder til, at håndtere stress forårsaget på arbejdspladsen, kan vores tilknyttede coaches hjælpe dig til at få dit stressniveau under kontrol før det fører til alvorlige problemer. Hvilke specifikke teknikker der er mest gavnlige varierer individuelt, men det er her vores tilknyttede terapeuter kommer ind i billedet. De kan give den information og vejledning der kan gøre stress på arbejdet til et mindre problem, uanset hvad ens stilling er.

Lider du af arbejdsstress?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Per Rasmussen Shikha Gupta Heidi Vinther Lars Ginnerup
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få hjælp til arbejdsstress

Lider du af arbejdsstress?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Per Rasmussen Shikha Gupta Heidi Vinther Lars Ginnerup
Lige nu: Spar 37% på online terapi

Arbejdsstress

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.