Stresscoach

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

StresscoachHvad er en stresscoach?

En stresscoach er trænet og uddannet til at tage rollen som stressekspert og blive rollemodel for en professionel og kompetent stressbehandling i Danmark. Stresscoaches er uddannede til at praktisere ekspertrådgivning og stresscoaching, der kan medvirke til, at virksomheder nedbringer stress i sine organisationer. Stresscoaches kan også hjælpe stressramte medarbejdere nænsomt og effektivt tilbage i arbejdet. Opgaven med rådgivning og indslusning på jobbet igen af alvorligt stressede kunder er et kerneområde for stresscoaches.

Hvordan foregår stresscoaching?

Stress er en følelsesmæssig belastning af sindet og er forårsaget af både fysiske og psykiske problemer i livet. Alle har hver sin måde at håndtere stress på, men det anbefales at få behandling med coaching, psykoterapi eller tale med en psykolog, hvis man er så stærkt påvirket, at der bl.a. er tegn på depression.

De hyppigste symptomer på stress er:

 • Søvnforstyrrelser
 • Muskelspændinger
 • Hovedpine
 • Trykken for brystet
 • Knugen i maven eller brystet
 • Maveproblemer
 • Træthed
 • Nervøsitet
 • Angst
 • Overspisning
 • Mangel på energi og entusiasme
 • Humørsvingninger
 • Depression

Sammen med stresscoachen finder I frem til, hvordan din stress er fremtrædende, og hvad du kan gøre for at få balance og ro i sindet. Det foregår typisk over et forløb med flere sessioner, hvor I indbyrdes aftaler tid og sted, efter dine behov. På den måde kan coachen hjælpe dig gennem konkrete redskaber og råd til, hvordan du bedst håndterer din stress, så den ikke tager overhånd i dit liv.


Har du oplevet nogle af de ovenstående symptomer på stress? Så kan du teste, om du viser tegn på stress med vores stresstest.

Find den rette stresscoach

Her, hos GoMentor, kan du finde og booke sessioner hos professionelle psykologer, psykoterapeuter og coaches med et indgående kendskab til stress og - endnu vigtigere - kendskab til, hvordan det skal håndteres på en sund måde. Selvom stress hører til livet for nogle mennesker, kan det forbedre livskvaliteten, hvis man ved, hvordan det skal håndteres. En stresscoach skal ikke blot fungere som leverandør af stressrådgivning og coaching, men skal også kunne agere som professionel stressekspert og rådgiver for HR-funktioner og ledelsesfunktioner i virksomhederne samt jobcentre. Da stresscoaches ikke er en beskyttet titel, anbefales det, at du undersøger de forskellige coaches' erfaringer og uddannelse for at sikre dig, du finder den rette. Ofte vil en stresscoach have taget et eller flere kurser i coaching og derefter specialiseret sig inden for stress, hvor andre kan have taget en stresscoach uddannelse eller supplerende uddannelser i enten psykologi eller som terapeut. Her er det desuden muligt at blive certificeret coach, hvilket også er en faktor, du kan kigge på. Det varierer derfor meget, alt efter baggrund og erfaring, når du vælger din coach.

Bliv stressfri med en stresscoach

Rikke Rask Møller Kate Qvade Rasmusen Agneska Brownson Jette Krøigaard

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.