Kronisk stress

Kronisk stressNår stress er konstant tilstedeværende i en længere periode af ens liv, kan det medføre en lang række andre problemer for den enkelte. Kronisk stress kan føre til alvorlig depression eller endda misbrug, hvis ikke man er i stand til effektivt at bearbejde det. Når stress når et farligt niveau, kan det overtage ens liv, og udmønte sig i en lang række symptomer. Årsagerne til kronisk stress varierer fra person til person, og kan være forårsaget af mere end en enkelt stressfaktor. Heldigvis at der hjælp at hente i forhold til at blive bedre til at håndtere kronisk stress.

Årsager til kronisk stress

For meget ansvar kan nemt føre til bekymringer, som kan starte en kædereaktion hvis ikke man forholder sig til det. Når man ikke ved hvordan man skal håndtere stress på en sund og positiv måde, kan det hurtigt vokse sig stort og begynde at overtage kontrollen i ens liv. Forhold kan også føre til stress for nogle hvad enten det er forholdet mellem forældre og børn, eller om det er mor og far der ikke kommer ud af det med hinanden. Der er også adfærdsmønstre – eksempelvis en pessimistisk tilgang til alting – der kan føre til kronisk stress. Uanset årsagen, vil man typisk opleve en lang række symptomer i forbindelse med kronisk stress.

 

 

Symptomer på kronisk stress

Foruden alle de symptomer der følger med andre former for stress, er den primære indikator for kronisk stress, at det fortsætter usvækket igennem længere tid. Som du måske kan forestille dig, kan sådan længerevarende stress føre til mere alvorlige symptomer. Foruden en lang række fysiske og psykiske symptomer, medfører kronisk stress også en risiko for svær depression eller måske endda et hjerteanfald. Hvad enten symptomerne er fysiske eller psykiske, kan de begynde at overtage ens liv. Det er en god idé at få hjælp før kronisk stress bliver et stort problem.

  • Spændte muskler
  • Depression 
  • Hjerteanfald
  • Hovedpine
  • Migræne
  • Søvnløshed 
  • Panikanfald 
  • Angst

Få hjælp til kronisk stress

GoMentor.dk’s tilknyttede specialister tilbyder online terapi der kan hjælpe dig til at blive bedre til at håndtere stress på en sund måde. Udover adfærdsterapi, har vi også tilknyttet coaches der kan hjælpe med praktiske råd til, hvordan man bearbejder stress på konstruktiv vis. Stress kan hurtigt ryger ud af kontrol, hvilket kan have alvorlige følgekonsekvenser. Men før det sker, så lad vores tilknyttede terapeuter vise, hvordan de kan hjælpe dig til at overkomme stress. Online rådgivning omkring hvordan man overvinder stress er vigtigt, før man mister kontrollen over det.

Lider du af kronisk stress?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Lulu Koch Inge Tylvad Andersen Anne Katrine Hummelgaard Peter Scheining
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få hjælp til kronisk stress

Lider du af kronisk stress?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Lulu Koch Inge Tylvad Andersen Anne Katrine Hummelgaard Peter Scheining
Lige nu: Spar 37% på online terapi

Kronisk stress

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.