Selvledelse

af GoMentor

Sidst opdateret 22-9-2020

Reviewer GoMentor

Kvinde sidder med ringbinde foran sig, hvori hun har nyttige notater omkring ledelse afg sig selv og motivation af medarbejdere

Hvad er selvledelse?

Selvledelse handler om at lede sig selv og anvendes primært inden for ledelses- og organisationsteori. Det betegner en ledelsesform, hvor organisationen giver frihed og viser tillid til den enkelte medarbejder. Dette kan medføre, at medarbejderen føler en tættere tilknytning til organisationens værdiskabelse, da man opnår et personligt lederskab. Noget andet er, at medarbejderen, gennem et øget ansvar, også får en større indflydelse på ledelsesprocessen i organisationen.

Fordele ved selvledelse

Selvledelse knytter sig især til personlig udvikling og personligt lederskab. Det er en selvindflydelsesproces, som består af kognitive og adfærdsmæssige strategier, såsom at snakke positivt om sig selv og at kunne motivere sig selv.

Centrale punkter til at opnå en god selvledelse:

  • Definér og prioritér dine værdier og visioner
  • Definér og prioritér dine mål og aktiviteter
  • Struktur for håndtering af arbejdsopgaver - læg en handlingsplan
  • Træning
  • Selvobservation
  • Mestring, belønning og anerkendelse

Bliv bedre til selvledelse med coaching

Hos GoMentor kan du, som leder eller medarbejder, få rådgivning og redskaber til, hvordan du bliver bedre til at lede dig selv eller få dine medarbejdere til at lede sig selv. Med en businesscoach kan du få ledelsescoaching, som kan give dig konkrete værktøjer til at øge motivation gennem sit ansvar i arbejdet. Det vil gøre dig bedre til personligt lederskab, som både er anvendeligt i dit arbejdsliv og privatliv. Uanset hvilket arbejde, du befinder dig i, kan en af GoMentors tilknyttede partnere hjælpe dig på vej mod god selvledelse. Find en coach på listen nedenfor eller søg mere specifikt til højre på siden under 'Find ekspert'.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.