Udstationering

af GoMentor

Sidst opdateret 22-9-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er udstationering?

Forretningskvinde med pakket kuffert og taske kigger på sit ur og gør sig klar til udstationering i arbejdsregiI disse globaliseringsår, hvor mange virksomheder udstationerer medarbejdere, er det vigtigt at håndtere de udfordringer, der kommer i forbindelse med udstationeringen. En udstationering er en tjenesterejse til samme lokalitet af mindst 28 dages varighed, hvor der overnattes på udstationeringsstedet. At bo og arbejde i et andet land og i en anden kultur er en stor forandring i tilværelsen. Man skal vænne sig til et nyt sprog og i særdeleshed ny kultur, skikke, normer og traditioner. For den udstationerede medarbejder er det endvidere ofte en ny virksomheds- og ledelseskultur, der skal læres.

Men ofte rejser den udstationerede medarbejder ikke alene - hvilket betyder, at det er hele familien, der skal vænne sig til et helt anderledes liv, hvor den trygge danske hverdag erstattes af noget nyt og endnu ukendt. En medrejsende ægtefælle skal tit forholde  sig til en ny karrieresituation eller overvejer måske at sætte sin karriere på stand-by.

Samtidig er det også naturligt, at der opstår en personlig identitetskrise i forbindelse med udlandsopholdet, hvor intet er, som det plejer at være - og de trygge rammer samt familie og  venner i Danmark er langt væk. Der kan således opstå et behov for hjælp under udstationering, hvor terapi eller coaching kan hjælpe familien styrket igennem. Der kan være brug for at hjælpe en eller flere familiemedlemmer igennem kriser og psykiske reaktioner, som er helt naturlige, når man lever og arbejder i en ny kultur.

Udfordringerne er store og spørgsmålene er mange både inden og under en udstationering – og også efterfølgende, når man kommer hjem igen. Det kan derfor være en god ide at få hjælp til at planlægge udlandsopholdet samt at få hjælp til, hvordan man håndterer disse nye udfordringer og forandringer. Sammen med en GoMentor partner med speciale i udstationering får I afklaret familiemedlemmers forventninger, bekymringer, behov og mål i forbindelse med den forestående udstationering.

Spørgsmål som presser sig på ved udstationering

  • Hvad med min partners karriere?
  • Hvad med børnene - hvordan forbereder vi dem bedst, og hvordan tackler vi eventuelle kriser undervejs?
  • Hvad betyder udstationeringen for parforholdet?
  • Hvordan afstemmer vi forventningerne?
  • Hvordan sikrer vi, at familien kommer styrket ud af udstationeringen?
  • Hvordan sikrer vi, at et godt forhold bevares til familien derhjemme?
  • Hvordan håndterer vi kulturforskelle?

Vi samarbejder med



Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.