Work/Life balance

af GoMentor

Sidst opdateret 22-9-2020

Reviewer GoMentor

Work/Life balance - Balance mellem arbejde og privatliv er essentielt for en tilfredstillende tilværelse

Hvorfor er det vigtigt at have balance mellem arbejdet og livet?

At opnå en god balance mellem arbejde og fritid er vigtigt for generelt at opnå glæde i livet. Selvom hårdt arbejde er ganske beundringsværdigt, er der alligevel nogle, der går lidt for langt. På den anden side er der nogle, som har svært ved at motivere sig selv og give sig tid til det, et job og en karriere kræver. Begge tilfælde kan give negative udfald. Online life coaching via GoMentor.dk kan hjælpe dig uanset, hvilken situation du står i. Ved at opnå balance mellem arbejde og fritid, har man en bedre chance for et sundt liv med større livsglæde, bedre præstationsevne og trivsel. Selvom der er mange metoder og teknikker, som kan bruges til at opnå en sådan balance, er der mange, som har svært ved at komme i gang. Det gælder både, når man har arbejdet alt for hårdt eller ikke hårdt nok igennem længere tid. Det kan være svært at ændre gamle vaner, men med den rette vejledning og støtte kan det blive en realitet. Nedenstående faktorer viser, om du måske har problemer med at finde balancen:

 • For meget arbejde
 • For meget fritid
 • Stress
 • Udmattelse
 • Problemer med relationer
 

Derfor er det vigtigt at finde en work/life balance

 • Mindre stress – For meget arbejde kan føre til stress, hvilket kan terre på kroppen, både fysisk og psykisk. En bedre balance mellem arbejde og fritid kan dermed reducere stress.
 • Et sundere liv – Sidder man og arbejder hele natten, kan det måske bringe en fremad i karrieren, men er det det værd, når man samtidig slider hårdt på sin krop? De, der opnår balance i livet, har typisk et vedvarende sundere liv generelt set.
 • Tid til familien – Mindre tid på arbejdet betyder mere tid til familien. For de, der ikke har en ægtefælle og/eller børn, kan det betyde mere tid til at være sammen med sine forældre eller måske endda tid til at gå ud og finde sig en partner.
 • Mere glæde – Når man tager alle de fordele, der er, ved at have mere balance i livet, vil det ofte betyde mere glæde i hverdagen. Der er selvfølgelig stadig både op- og nedture, men når først man lærer at balancere sit arbejdsliv med sit privatliv, kan det have en stor positiv indflydelse på ens liv.

Sådan skaber du selv balance

Det virker måske simpelt og ligetil at balancere sit arbejde og sin fritid i lige store dele, men det er faktisk ganske kompliceret. Heldigvis er der masser af råd for, hvordan man kan holde sit arbejde og sin fritid adskilt.

 • Prioriteringer – Hvis man sætter sig ned og tænker over de sande prioriteter i livet, kan det hjælpe til, at man måske kan træde et skridt tilbage fra arbejdsræset og konstatere, at blot fordi man ræser op ad karrierestigen, er det ikke sikkert, man nyder det. Skriver man sine prioriteter ned og forholder sig til dem, kan det hjælpe til, at man finder en bedre balance mellem arbejde og fritid.
 • Aftaler – Hvis det er nødvendigt, så lav en aftale med din familie om, at I skal være sammen på et bestemt tidspunkt, og sørg for at overholde det – også selvom et "vigtigt" møde skulle komme i vejen. Det kan være et godt tiltag, hvis man sørger for at give sin familie og sine venner plads i kalenderen og sørger for at behandle disse aftaler med samme vigtighed som arbejdsaftaler.
 • Sæt grænser – Når man giver sig selv mindre tid til arbejde – f.eks. hvis man skruer ned til de "almindelige" 40 timers arbejde om ugen – har de fleste en tendens til at arbejde mere effektivt og nå mere på kortere tid end, hvis man arbejder 60 timer om ugen. Hvis man sætter grænser for, hvor meget man vil arbejde, kan det være med til at øge ens produktivitet i den tid, man rent faktisk arbejder.

Skab balance med online life coaching

På GoMentor.dk kan du få online life coaching, som kan hjælpe dig til at opnå en bedre balance mellem arbejdet og fritiden. Vores tilknyttede, professionelle coaches er specialiserede i dette og kan hjælpe, selv den værste arbejdsnarkoman, til at finde mere balance i livet. Uanset de bagvedliggende årsager til problemet med at finde balancen, kan en life coach give dig støtte og den praktiske vejledning, der er nødvendig for, at man bedst muligt kan finde den rette work/life balance.

 

Få hjælp til din work/life balance

Bettina Østrand Susanne Schatz Pernille Mikkeline Brandt Katja Rose

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.