Konflikthåndtering

af GoMentor

Sidst opdateret 11-11-2021

Reviewer Troels Sletved (Admin)

Chef med konflikthåndteringsproblemer tager medarbejder over skulderen, for at signalere at de sproglige kompetencer indenfor konflikthåndtering er begrænsede Der kan opstå mange forskellige typer konflikter i forretningsverdenen. En person der besidder kompetencerne til effektivt og hurtigt at løse disse konflikter, kan hurtigt gøre sig selv til en værdifuld medarbejder i en given virksomhed. I andre tilfælde vil det vil det være nødvendigt, som en del af en management-uddannelse, at lære at blive bedre til at håndtere konflikter. I begge tilfælde, kan online business coaching via GoMentor.dk vise sig at være løsningen. Konfliktløsningskompetencer er afgørende, hvis man gerne vil fremad i sin virksomhed. Men før vi kommer nærmere ind på, hvordan vi hos GoMentor kan være behjælpelige, er her et par grundlæggende værktøjer til konfliktløsning.

Grundlæggende værktøjer til konfliktløsning

Der er mange aspekter i konfliktløsning, men her er nogle af de mere grundlæggende principper, der kan være med til at afhjælpe konflikter på arbejdspladsen:

  • Problemløsning – At opnå enighed er en afgørende del af at sikre, at en konflikt er fuldstændigt afviklet.
  • Evnen til at lytte – Dette er et af de mest effektive redskaber til at løse en lang række konflikter. At være lydhør overfor begge sider af en given situation er vigtigt.
  • Klar kommunikation – At være i stand til klart og tydeligt at kommunikere under en konflikt kan bidrage til en hurtigere løsning, uanset hvem der er involveret.
  • At have en “udgangsstrategi” – I nogle tilfælde er der ikke nogen klar løsning på en konflikt. I disse tilfælde, er det vigtigt at man ved, hvornår man skal lade det ligge og trække sig.

For de, der har brug for lidt mere praktisk rådgivning med eksempler og klare instruktioner, kan business coaching måske være løsningen. 

Business Coaching: Konflikthåndtering

Konflikthåndtering er en betegnelse for de kompetencer, der gør en person I stand til effektivt at løse konflikter. Disse omfatter en række verbale og nonverbale kommunikationskompetencer, som kan forbedres med business coaching. Her hos GoMentor ved vi hvor vigtigt det er, at man er i stand til at løse konflikter på arbejdspladsen. Vores tilknyttede coaches har masser af knowhow til, hvordan man løser konflikter med succes, uanset hvilken form konflikterne måtte antage. Ved at tilbyde business coaching online, håber vi, at vi kan være med til, at gøre det nemmere at få hjælp til at lære de kompetencer, der er nødvendige i forbindelse med effektiv konfliktløsning. Hvor nogle i forretningsverden måske har et naturligt talent for konfliktmægling, har andre brug for lidt hjælp med praktiske teknikker der kan føre til konstruktive løsninger. Selv de der i forvejen er kompetente udi konflikthåndtering, kan have gavn af, at forbedre deres kompetencer med hjælp fra en uddannet business coach. Her hos GoMentor bekymrer vi os om de langsigtede mål for de personer vi hjælper, ligesom det er vigtigt for os, at de opnår de kompetencer der er nødvendige for at opnå succes i forretningsverden.

Fordele ved coaching for konflikthåndtering

  • At lære at lytte
  • At være i stand til at mægle
  • At udtrykke sig klart

Få hjælp til konflikthåndtering

Lene Wallentin Glennie Grønne Katja Rose Allan Ulrich Thomsen
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Konflikthåndtering

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.