Personlighedstest

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Hvordan benytter man bedst personlighedstests i ansættelsesprocessen?

Når du bruger personlighedstests får du hurtigt en forståelse for en given persons styrker og udviklingsområder i forhold til forskellige typer stillinger og virksomheder. Dette er en fordel ikke alene ved rekruttering men også i coachingforløb og ved outplacement. I samarbejde med en GoMentor partner med speciale i personlighedstest bruges tests endvidere i forbindelse med såkaldte slutkandidatvurderinger, hvor en selvrekrutterende virksomhed vil være sikker på, at de har fundet frem til den rette kandidat. Alle, der bliver testet, får en mundtlig tilbagemelding på testresultatet og en skriftlig rapport, som er udarbejdet af en erfaren GoMentor partner. Kandidaten får herefter mulighed for at kommentere på testresultatet og redegøre for, hvordan det, testen viser, kommer til udtryk i adfærden. På den måde står testresultatet aldrig alene.  

 

Testene kan endvidere tjene til at personen/medarbejderen opnår en bedre forståelse af sig selv. I de efterfølgende samtaler med en GoMentor partner med speciale i personlighedstest, vil der kunne arbejdes med, hvordan disse egenskaber bedst muligt kan bringes i spil i det nuværende eller næste job. 

Typisk er GoMentor partnerne autoriseret til at arbejde i et eller flere testværktøjer.

 

Definition af Personlighedstest

 

Personlighedstest bruges til at belyse de personlighedstræk, der har betydning for en persons adfærd. Ligeledes belyses den måde hvorpå testpersonen anvender sine ressourcer samt den måde han eller hun udvikler sig i en given virksomhed. Psykologisk testning er således et værdifuldt værktøj både i forbindelse med det løbende ansættelsesforhold og i forbindelse med rekruttering.

 

Fordele ved Personlighedstests

 

  • En test og et forløb, der er relateret til konteksten
  • Let tilgængelig og internetbasere
  • Mulighed for videobaseret rapportering, så der ikke går tid med transport
  • Formidlinng af testresultatet i et anerkendende sprog
  • Procesorienteret koncept

 

 

 

Få hjælp til personlighedstest

Lisa L. Froholdt, Ph.D. Helle Sommer Bettina Wæde Coaching-Relation Malene Filtenborg Schøler
Find hjælp i nærheden km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Få hjælp til personlighedstest

Lisa L. Froholdt, Ph.D. Helle Sommer Bettina Wæde Coaching-Relation
Få hjælp online fra kun 149 kr./uge

Personlighedstest

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere