Skilsmisseforældre og konflikt-spiralen

Skrevet d. 8-6-2022 11:17:32 af Kristine Berg Vinther - Familieterapeut/-rådgiver, Terapeut, Parterapeut, Parcoach, Skilsmissecoach, Børn og unge coach, Metakognitiv terapeut

Alle ved at der er mange skilsmisse familier i DK. De fleste kender til, hvor opslidende og hårdt en konflikt kan fylde. 

 Kender i det, at I ofte kommer i konflikt om: - konfirmationsfesten, - sommerferieplanlægning - Hvilken skole barnet skal gå på - opdragelse - skærmtid - sovetider - alkohol og fest rammer for teenageren - samvær - skiftetasken - fritidsaktiviteten - nye partnere …… ja der er mange flere ting, som skilsmisse forældre ofte kommer i konflikt over.

Når I først er fanget i konflikt-spiralen, kan det være meget svært at komme ud af den, og se sin egen andel i, hvad du selv kan gøre anderledes i samarbejdet og kommunikationen. ?

Måske tænker du nu: “Det er sgu ikke mig der skal ændre noget, det er den anden, hvis bare han/hun gjorde sådan…” Og ja det er jer begge der skal gøre noget andet, for at komme ud af konflikt spiralen. ?

Måske tænker du så igen: “ Nej det er altid mig der skal… nu kan det være nok”

Ja det er hårdt, hele tiden at føle, at man kæmper en kamp alene.

I skal ikke ændre eller gøre noget anderledes, for jeres partners skyld, men for jeres børns skyld❤️

Jeg ved hvor svært det er, og jeg er klar til at hjælpe jer hver især og sammen?

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.