Børn og skilsmisse

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Børn og skilsmisseI Danmark bliver ca. 50 % af gifte par skilt igen. Med så mange skilsmisser følger der ikke kun konsekvenser for parret, men også for deres familier og børn. Flere børn oplever at reagere med vrede, ængstlige følelser eller isolation og tristhed, fordi deres behov bliver overset i skilsmisseprocessen. Derfor er det vigtigt at lytte til barnet undervejs og efter skilsmissen for at sikre, at barnet trives bedst muligt og ikke tager skade af eftervirkningerne i resten af sin opvækst.

Sådan reagerer skilsmissebørn

Skilsmissebørns reaktioner varierer meget, afhængigt af barnets alder, personlighedstype, temperament, modenhed og selve skilsmissens forløb og omstændigheder. Derfor bør man se på det enkelte barns reaktioner, sammenlignet med hvordan hans eller hendes adfærd normalt plejer at være.

Typiske tegn på adfærd hos børn i eller efter en skilsmisse:

Udfordringer for børn efter skilsmisse

Der kan opstå mange konflikter under en skilsmisse, hvor barnet bl.a. bliver udsat for skænderier og diskussioner, som han eller hun ikke nødvendigvis har godt af at tage del i. Når forældrene skal vælge, hvordan de deler barnet, går det gennem Statsforvaltningen, hvor barnet også kan risikere at blive inddraget, hvis de ikke kan blive enige, eller barnet er gammelt nok til at fortælle, hvordan han eller hun ønsker at blive delt mellem dem. Det kan også være, at barnet får et overansvar ved at blive involveret for meget i sine forældres skilsmisse eller ved at blive den voksnes nye person til at "læsse af" på. Det kan medføre frustration hos barnet eller give følelsen af, at det er nødvendigt at vælge side. Derudover kan der opstå jalousi mellem forældrene i forhold til, hvor meget barnet er hos den ene eller den anden, eller hvis der er nye partnere inde i billedet. Alle disse konflikter og tvivl kan skabe en masse ubehagelige følelser hos barnet, som giver mistrivsel.

Få hjælp og rådgivning til skilsmissebørn

Hos GoMentor lægger vi stor vægt på at sikre, at børn trives bedst muligt, især når de gennemgår store livsændringer, som når mor og far skal skilles. Vi ved, at der er en stor omvæltning i et barns liv at gå igennem en skilsmisse, og at det for nogle kan ændre hele ens liv. Det er ikke let at være barn eller ung midt i skilsmissen, hvor en børnesamtale kan være gavnlig for dig, som skilsmissebarn, der ikke ved, hvordan du skal håndtere situationen og tale med dine forældre. For dig, som forælder, tilbyder vores psykologer, terapeuter og coaches familieterapi, hvor både du, partneren du er skilt fra, din nye partner og dine børn kan deltage i samtalen, afhængigt af jeres situation og behov. Hos GoMentor kan I både få hjælp ved personlige møder eller online via vores sikre og fortrolige platform.

 

Hjælp til skilsmissebørn

Frederik Engels Bettina Østrand Anne Stæhr Annette Thomsen
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.