Børn og social angst

af GoMentor

Sidst opdateret 1-9-2020

Reviewer GoMentor

Social angst hos børn

Undersøgelser har vist, at 23,9 procent af de 6 til 8-årige og 31,9 procent af teenagere har haft angst i løbet af deres levetid. De typer af angst, der er mest udbredt, varierer lidt med alderen, men de mest almindelige er specifikke fobier, separationsangst og social angst.

Social angst er mere end bare at være genert; Nogle af tegnene på social angst hos børn omfatter:

  • Undgår mennesker eller sociale situationer
  • Tilbringer timer eller dage bekymrede omkring, hvad der kunne gå galt på en kommende social begivenhed
  • Isolere sig selv og evt. undgå kære og familie
  • Konstant udskælde sig selv, eller sidde ned
  • Går over situationer i sit sind og tænker på alle de ting, der burde have været gjort anderledes.
  • Forventer det værste uanset hvilken social situation
  • Fysiske tegn såsom hovedpine, kvalme, rysten eller hurtig hjerterytme, rødmen og svedtendens
  • Nægter at gå i skole eller arbejde 

Hvordan man behandler social angst hos børn

Der er mange måder at behandle angst, uanset om det er social angst, generaliseret angst (GAD), separationsangst, eksamensangst eller anden form for angst. Den første og mest almindelige er kognitiv adfærdsterapi (CBT). Dette er en slags samtale terapi, der hjælper dig med at lære at ændre eller udfordre deres usunde tanker og overbevisninger, så de kan forbedre deres følelser og handlinger. CBT hjælper ved at lære den angstramte nye teknikker til at håndtere stress, identificere følelser, løse følelsesmæssige problemer, håndtere tab eller angst og øve færdigheder der øger positivitet.

Behandlingsplaner til barnet

Brug teknologi i terapien. At arbejde med barnets behov, forældrenes præferencer og input fra både medicinsk og mental sundheds fagfolk kan hjælpe med at etablere en behandlingsplan, der effektivt vil angribe angst. Barnet kan have tendens til at have problemer med at tale om deres følelser, her kan internet og elektroniske enheder som tabletter og smartphones være en hjælp. Med online terapi kan det være lettere for barnet at åbne op og tale. Og hvad der er enklere er også mere effektiv. For eksempel vil et barn med en social angst ikke føle sig godt tilpas, ved at tale om deres følelser og tanker med en fremmed ansigt til ansigt. Med e-mail, chat og sms, vil dit barn føle sig meget mere komfortabel og kan åbne op lettere.

Få hjælp hurtigere og nemmere

I løbet af de første år af livet, begynder vi at udvikle klare færdigheder, tankemønstre og adfærdsmæssige vaner, der sandsynligvis vil være en del af, hvem vi er, og hvordan vi arbejder resten af livet. Det betyder at identificere angstproblemer og deltage i behandling i tide, er bedst for det involverede barn, og kan gøre en stor forskel for barnets livskvalitet. Her på GoMentor kan du få hjælp online, enten via skrift og/eller videosamtaler, eller booke fysiske samtaler.

Hjælp til børn med social angst

Gitte Grøndahl Katrine Boeck Jette Fredslund Kirsten Alstrøm
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.