Børn og vrede

Skrevet af GoMentor

Børn og vredeNogle børn kan have svært ved at kontrollere eller forstå sine følelser og kan derfor reagere i form af frustration og vrede - aggressiv og udadreagerende adfærd. Ofte kan det være en udfordring for disse børn at håndtere sin adfærd og dermed også forstå, at den ikke er nødvendig.

Hvorfor er børn vrede?

Udadreagerende børn reagerer aggressivt af forskellige årsager, som bl.a. kan skyldes, at barnet kæmper med indlæringsvanskeligheder, udfordringer med at kontrollere impulser og følelser, lavt selvværd, jalousi blandt søskende eller efterreaktioner fra en skilsmisse. Afhængigt af baggrunden for barnets udadreagerende adfærd kan det dermed variere, hvordan man bedst muligt kan tackle situationen. Dog er det vigtigt at tage hensyn og have tålmodig med barnet. Vi har samlet 5 gode råd til, hvordan I, som forældre, bedst muligt håndterer jeres vrede barn.

5 gode råd til at håndtere vrede børn

  1. Acceptér vreden og vis, at det er en helt normal følelse
  2. Hjælp dit barn med at sætte ord på vreden
  3. Tag ikke konflikter op, mens vreden er i udbrud
  4. Find måder at tackle vreden på - sammen med dit barn
  5. Vær tålmodig og lyt til barnet - det tager tid!

Det er vigtigt at være opmærksom på, om vreden forværres, eller om disse råd afhjælper varigheden og graden af vrede hos barnet. Hvis der ikke tages hensyn til barnet, eller at symptomerne forværres, kan det påvirke barnets trivsel gennem sin opvækst og i værste tilfælde føre til, at barnet er fraværende i skolen eller ender i kriminalitet eller misbrug.

Få hjælp til at håndtere vrede børn hos GoMentor

Hos GoMentor ved vi, hvor vigtigt det er for børns udvikling at undgå mistrivsel og dermed også udadreagerende adfærd. Oplever du, at dit barn er vredt, uden at forstå hvorfor eller vide, hvad du skal gøre, kan vores psykologer, psykoterapeuter eller coaches hjælpe jer. Vores tilknyttede eksperter har den relevante uddannelse og erfaring med børn og vrede, hvilket kan hjælpe dig, som forælder, med at lære, hvordan I kan tale sammen om vreden på en hensigtsmæssig måde, samt hvordan I kan arbejde med at mindske den. I kan både få familieterapi eller tale med en terapeut uden barnets deltagelse, enten ved fysisk fremmøde, online videosamtaler eller via GoMentor 24/7, hvor du kan skrive ubegrænset med din mentor. Har barnet behov for at tale med en professionel alene, er det også muligt at afholde en fortrolig børnesamtale.

Er dit barn udadreagerende?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Jeanette Barker Line Buch Beata Kaminski Inge Merete Søndergaard
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få hjælp til vrede børn

Er dit barn udadreagerende?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Jeanette Barker Line Buch Beata Kaminski Inge Merete Søndergaard
Få hjælp online fra kun 124 kr./uge

Børn og vrede

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere