Kriser bør ses som noget positivt.

Skrevet d. 26-9-2021 17:46:49 af Tenna Nöelle Johansson - Psykoterapeut, Psykoanalytiker

Krise er græsk og betyder egentlig en afgørelse, det er noget man bruger indenfor medicin og læge verdenen. Krise eller epikrise  ( af græsk epikisis "bedømmelse ") er vurderingen af sygdommens videre udfald, og derfra kommer det så til at betyde at det kan være negativt eller farligt. MEN ordet krise er i sig selv ikke negativt.

En krise er derfor et vendepunkt, en afgørelse hvor du fx i din situation eller med dit problem bliver tvunget til at tage et valg eller en ny vej. Dette kan være positivt da problemet eller situationen kulminerer ( afledt af latin og betyder "bjergtop, eller højdepunkt" ) og presser sig på, så du føler dig nødsaget til at se på et måske gemt eller glemt problem.

Hvis du forestiller dig livet som en tur i skoven. Der er mange veje og små stiger og måske når du til tider til steder hvor vejene mødes og deler sig på ny. Hvilken vej tager du?...

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.