Magtkampe

af GoMentor

Sidst opdateret 25-9-2020

Reviewer GoMentor

Par står med ryggen mod hinanden og armene over kors, fordi de oplever magtforholdsproblemer i deres parforhold og ikke har søgt behandling endnu

Magtkampe i parforholdet?

På de tidlige stadier i et parforhold, er der en periode, hvor begge parter prøver at sætte grænser og tage kontrollen i parforholdet på den ene eller anden måde. Specifikt kan det måske dreje sig om økonomiske forhold, eller måske endda hvem der tager sig af de huslige pligter. Uanset hvad magtkampene konkret drejer sig om, kan det potentielt ødelægge et ellers godt forhold, hvis ikke man får gjort noget ved det. Det kan have en god effekt, hvis man lærer at identificere de mønstre, der lægger til grund for magtkampene, og tilegner sig nogle teknikker til at løse problemet på en måde, der ikke skader forholdet.

Tegn på magtkampe

 

Årsager til magtkampe i parforhold

De fleste nyder at være i et parforhold, men der er nogle, der har en markant personlighed og ynder at tage kontrol i alle situationer. Og selvom dette måske fungerer i nogle parforhold, vil det i andre kunne forårsage magtkampe. Kontrol over husstandens økonomi er en typisk kilde til magtkampe, men der kan være mange andre grunde. Nogle har svært ved at lære at dele ansvaret i et parforhold, men med ordentlig coaching og parterapi, er der gode chancer for, at problemet kan løses, før det fører til problemer på lang sigt.

Terapi til at overkomme magtkampe

Magtkampe henviser til, når et parforhold kæmper om, hvem der har kontrollen, hvor begge parter forsøger at dominere parforholdet på den ene eller anden måde. I mange tilfælde kan parterapi og coaching være givtigt for par, der slås med alle de negative aspekter, forbundet med magtkampe. Hvis magtkampe fortsætter igennem længere tid, øger det risikoen for, at forholdet ikke kan fungere ordentligt. Det er derfor, du kan få online parterapi via GoMentor. Vores tilknyttede terapeuter specialiserer sig både i magtkampe og andre udfordringer i parforholdet, der kan medføre, at man vokser fra hinanden og er ude af stand til at opretholde et lykkeligt og sundt parforhold. Med ordentlig rådgivning bliver mange par i stand til at anerkende og løse magtkampene, før de får en negativ indflydelse på forholdet. Når ikke man forholder sig til det, kan magtkampe hurtigt eskalere til et niveau, der er skadeligt for selv det bedste parforhold. Vores tilknyttede terapeuter giver jer den vejledning og støtte, der er nødvendig for, at man får bearbejdet problemerne, forbundet med magtkampe, før de ødelægger et parforhold fuldstændigt.

 

Lær at forstå hinanden bedre

Michelle Poulsen Glennie Grønne Christine Grøntved Pernille Mikkeline Brandt
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.