Jalousi

af GoMentor

Sidst opdateret 25-9-2020

Reviewer GoMentor

Jaloux kvinde sidder oprejst i sengen og tænker over hvad hendes mistro til sin kæreste Hvad er jalousi?

Et meget almindeligt problem for mange parforhold er jalousi. Jalousi kan være ganske harmløst i små doser, men hvis det ryger ud af kontrol, kan det hurtigt før til, at et parforhold går i stykker. Selv parforhold der ellers er sunde kan have problemer med jalousi, selvom det typisk berører folk der har gennemgået separation, skilsmisse eller brud. Selvom mennesker udtrykker jalousi på mange forskellige måder, afhængig af ens personlighed, er der mange elementer der går igen, især i forbindelse med destruktiv jalousi. Her hos GoMentor har vi tilknyttet en række terapeuter, der kan lære dig at bearbejde jalousi, før det bliver et problem for parforholdet.

Tegn på jalousi

Jalousi udtrykkes på forskellig vis fra person til person. F.eks. giver nogle deres partner den kolde skulder når de bliver jaloux - måske lader de det endda gå ud over deres sexliv. I andre tilfælde kan jalousi føre til, at man prøver at kontrollere sin partner, hvilket kan føre til magtkampe eller andre problemer i parforholdet. Men selvom jalousi kan udtrykkes på forskellige måder, bør man overveje terapi, hvis det er et problem, inden det får mere alvorlige konsekvenser. Der er mange risici, der følger med, hvis man lader jalousien få overtaget.

  • Behov for konstant kommunikation
  • Kontrollerende adfærd
  • Følelsesmæssig distance
 

Konsekvenser af jalousi

Som du måske ved, kan voldsom jalousi have stor negativ indflydelse på et parforhold. Jalousi kan få folk til at opføre sig irrationel. Afhængig af de nærmere omstændigheder ved forholdet, vil nogle måske blive meget kontrollerende i forhold til deres partner, imens andre måske bliver korporlige, hvilket kan medføre uoverskuelige konflikter. Hvis ikke man får snakket om jalousi, er der stor risiko for, at det vil føre flere problemer med sig. Det er derfor det er en god idé at få hjælp til at bearbejde jalousi, før det går for vidt. Selv på kort sigt kan jalousi føre til raseriudbrud, hvilket kan få seriøse konsekvenser.

Få hjælp til at bearbejde jalousi

Jalousi er en negativ følelse, der kan have stor negativ indflydelse på ens parforhold. Det indebærer ofte kontrollerende adfærd blandet med usikkerhed. Her hos GoMentor har vi tilknyttet en række terapeuter, der kender til jalousi, og alle de negative effekter, det kan have på et parforhold. I stedet for bare at være humørsyg og trække sig fra samfundet eller blive voldsom, når man får et jalousianfald, er der metoder, der kan bruges til at få sine følelser under kontrol på en sund måde. Hvis ikke man gør noget ved det, er der stor risiko for, at jalousi kan blive en afgørende faktor i forhold til, at forholdet mislykkes. Hvis man lærer at håndtere jalousi og forstå årsagen til det, bl.a. i form af parterapi, kan det også betyde et sundere parforhold.

 

Få hjælp til jalousi

Michelle Poulsen Christine Grøntved Bettina Østrand Susie Bjørnvad
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.