Kommunikationsproblemer

af GoMentor

Sidst opdateret 25-9-2020

Reviewer GoMentor

Kommunikationsproblemer i et parforhold har forsaget problemer i lang tid og derfor har et par opsøgt professionel behandling hos en terapeut

Dårlig kommunikation i dit parforhold?

Kommunikation er en af hjørnestenene i ethvert sundt forhold. Bryder kommunikationen sammen, kan der opstå mange problemer i parforholdet. Dette er en af grundene til, at online parterapi via GoMentor kan være gavnligt. Kommunikationsproblemer i parforholdet dækker over de problemer, et parforhold måtte have, når de prøver at tale sammen og forklare deres tanker, ønsker og behov. Der findes mange forskellige typer af kommunikationsproblemer, som kan variere i graden af, hvor stor en betydning de har for forholdet. Så snart man, som par, lærer at kommunikere bedre, vil man typisk opleve fremgang. Når man lærer at inddrage sin partner i, hvad man forventer af sit parforhold – og vedkommende også lærer at lytte – danner det et godt fundament for et langt og sundt forhold.

Typiske årsager til kommunikationsproblemer

Hvad enten det handler om, at man ikke er god nok til at kommunikere, eller at man ikke er god til at udtrykke sine følelser og behov, kan der være flere årsager til, at der opstår et kommunikationsproblem. For mange mennesker handler det simpelthen om, at man ikke har lært at kommunikere ordentligt. Det er her, parterapi kommer ind i billedet. Man kan lære teknikker og få tips til, hvordan man kommunikerer bedre, hvilket kan gøre en bedre til at overkomme de adfærdsproblemer, der har hæmmet ens kommunikationsevner. Når først man har tillært sig dette, er der mange par, der fortsætter med parterapi, så man bedre kan forebygge fremtidige problemer. Uanset hvad der ligger til grund for kommunikationsproblemerne, vil mange par opleve at få et lykkeligere parforhold med professionel vejledning og hårdt arbejde.

Typiske tegn på, I oplever problemer med jeres kommunikation:

  • At føle sig ulykkelig eller håbløs
  • Manglende evne til at udtrykke følelser
  • At føle sig misforstået
  • At føle sig usynlig eller overset
  • Ingen betydningsfuld kommunikation over en længere periode

Få hjælp til jeres kommunikationsproblemer

Hos GoMentor har I mulighed for at få parterapi, hvilket kan give jer tricks og teknikker, så I bliver i stand til bedre at kommunikere med hinanden. Det er vigtigt, at begge partnere er i stand til dette - derfor tilbyder vores tilknyttede terapeuter, som har erfaring med parforholdsproblemer, vejledning og støtte, så I kan overkomme problemerne. De specifikke metoder vil variere fra par til par, afhængigt af de nærmere omstændigheder. Uanset baggrunden kan parterapi være et kraftfuldt værktøj, der kan være med til at minimere problemerne, før det ødelægger parforholdet fuldstændigt. Find en mentor nedenfor eller søg mere specifikt via 'Find ekspert'-knappen. Her kan I finde en uddannet parterapeut eller terapeut, som tilbyder online terapi eller personlige møder, alt efter jeres behov.

 

Få bedre kommunikation i forholdet

Glennie Grønne Michelle Poulsen Christine Grøntved Pernille Mikkeline Brandt
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Få bedre kommunikation i forholdet

Glennie Grønne Michelle Poulsen Christine Grøntved Pernille Mikkeline Brandt
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.