Svigt og forræderi

af GoMentor

Sidst opdateret 25-9-2020

Reviewer GoMentor

Kvinde ligger søvnløs om natten ved siden af hendes kæreste, fordi hun tideligere er blevet svigtet og føler sig forrådt Svigt og forræderi nævnes ofte i forbindelse med utroskab, men der er andre måder hvorpå tilliden i et parforhold kan brydes. Andre former for tillidsbrud kan være ligeså ødelæggende for et forhold, hvis ikke problemerne tages seriøst. Hos GoMentor har vi tilknyttet en række terapeuter, der kan hjælpe par – eller enkeltpersoner – med at håndtere de følelsesmæssige traumer, der følger i kølvandet på et svigt. Det kan være meget svært at lære at stole på en partner igen, efter man har oplevet et svigt. Det er ikke alle, der har held til at redde deres parforhold, men parterapi kan hjælpe til at forbedre chancerne for, at et svigt ikke ødelægger et ellers sundt parforhold.

Årsager til svigt og forræderi

Hvorfor vi mennesker reagerer, som vi gør i visse situationer, er svært at svare på, men man lærer hele tiden mere og mere om svigt, og hvordan det påvirker ens parforhold. I dag behøver et svigt eller tillidsbrud ikke at betyde enden på et ellers godt parforhold, hvis man får ordentlig rådgivning. Selvom forholdet måske ændrer sig i nogle henseender, vil det måske kunne være med til at hele de sår, svigtet har forårsaget, hvis man håndterer situationen ordentligt. Selvom man måske ikke kender den konkrete årsag til, hvorfor man svigter hinanden, er der alligevel nogle ting, man kan gøre for at redde et forhold, der lider under et tillidsbrud.

Typiske tegn på svigt og forræderi:

Få hjælp til svigt og forræderi

Svigt og forræderi handler om, at man misbruger den indbyrdes tillid i et parforhold. Det specifikke svigt varierer fra gang til gang, men den medfølgende svækkelse af tillidsbåndet er en udfordring, som alle par, der har oplevet svigt, må forholde sig til. Hos GoMentor her vi tilknyttet en række terapeuter, der kan hjælpe både den svigtede og den, der har svigtet. Selv hvis der ikke er en chance for at redde forholdet efter tillidsbruddet, kan parterapi hjælpe den enkelte med at håndtere de udfordringer, der følger med et svigt. Både den, der har svigtet og som konsekvens heraf har mistet sit livs kærlighed, og den, der har oplevet svigtet, og som er blevet tvunget til at komme videre, kan få hjælp. Nogle par kan måske aldrig få helet sårene efter et svigt igen, mens der er andre, der lærer at arbejde videre og lægge det bag sig, så de langsomt kan genopbygge tilliden over tid. Vores tilknyttede terapeuter kan give vejledning, hvad enten man ønsker at komme videre, eller man ønsker at forsøge og redde forholdet.

 

Hjælp til svigt og forræderi

Bettina Østrand Gurli Thomassen Susie Bjørnvad Pernille Mikkeline Brandt
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.