Efter forældrefasen

af GoMentor

Sidst opdateret 25-9-2020

Reviewer GoMentor

Er dine børn flyttet hjemmefra?

Ungt par flytter hjemmefra og begynder livet på egne ben, hvilket forlader et tomrum i hjemmet hos forældreneKvinder er mest tilbøjelige til at opleve problemer i efter-forældrefasen, men fædre kan også opleve de følelser, der følger med denne fase. Efter at have dedikeret så meget energi og tid til deres børn, kan følelsen af tab føre til en følelsesmæssig rutsjebanetur for nogle. Men selvom det er en speciel fase at live at skulle igennem, findes der tips og teknikker til, hvordan man kommer igennem det en smule lettere – for alle involverede parter. Nogle forældre glemmer, at det også kan være en god oplevelse for børnene, når de ”flyver fra reden”, og skal udforske verden på egen hånd. Hos GoMentor har vi tilknyttet uddannede terapeuter, der forstår begge sider af situationen. Før vi viser, hvordan vi kan hjælpe både kvinder og mænd med at håndtere efter-forældrefasen, er her et nærmere kig på de udfordringer, der typisk hører til efter-forældrefasen.

Udfordringer ved efter-forældrefasen

Tristhed er et af de største symptomer på efter-forældrefasen, men nogle gange er denne gemt så godt, at man ikke kan få øje på den. Det kan være farligt når man ignorerer sine følelser, for når det står på, kan det føre til andre alvorlige mentale forstyrrelser. Mange forældre går igennem en periode hvor de føler sig værdiløse, fordi de har brugt så meget tid på deres børn. Når de triste og tomme følelser efter et barn er flyttet hjemmefra består igennem længere tid, kan det være en god ide med terapi, så man kan bearbejde følelserne på en sund måde. Hvis tristheden står på for længe, kan det føre til klinisk depression, hvilket kan føre en række negative elementer med sig.

Hjælp til at håndtere efter-forældrefasen

Selvom nogle mødre og fædre forsøger at gemme deres tristhed for omverden, kan det påvirke andre aspekter af livet negativt. Som nævnt, har vi her hos GoMentor tilknyttet terapeuter, som er specialiserede inden for efter-forældrefasen. De kan hjælpe familier med at håndtere de følelser, der følger med, når børnene flytter hjemmefra. Ofte kan det, når børn og forældre får terapi sammen, gavne hele familien. Med online terapi er det muligt for familier at få hjælp, også selvom man bor langt fra hinanden, rent geografisk. Moderne coaching til forældre, der står i efter-forældrefasen, kan gøre processen lettere på mange niveauer, og her kan parterapi også gavne, da parforholdet også kan udfordres af, at børnene ikke længere bor hjemme.

Lær at håndtere efter-forældrefasen

Glennie Grønne Susie Bjørnvad Christine Grøntved Bettina Østrand
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.