Problemer i parforholdet

Skrevet d. 4-5-2021 10:58:38 af Pas Paladino - Coach, Mentor, Datingcoach, Mentaltræner, Kærlighedscoach, Parcoach, Enneagram coach, Parterapeut, Sexolog

Problemer i parforholdet?!


Kender du følelsen af at være gledet fra din partner følelsesmæssigt og kærligheden mellem jer er forsvundet?

Det føles som om det tætte bånd man havde engang ikke kan mærkes mere og den gnist og intimitet der før var så stærk, er væk. Den stærke følelse af samhørighed, kærlighed og intimitet det vakte når dig og din partner havde øjenkontakt, grinte sammen, elskede sammen eller bare ”var” sammen, er væk.


Mange par oplever i perioder af parforholdet denne tendens og det kan groft sagt gå 3 veje:


1. I bliver sammen uden at genfinde følelserne for hinanden.

Denne fase kan vare i mange år og mange gange er trygheden i det man har og drømmen om det man havde engang, samt frygten for om man kan finde en anden så stærk, at man ikke tør arbejde med problemet eller forlade forholdet. Parret fortsætter i denne grå, kærlighedsforladte og ensomme fase.


2. I går fra hinanden.

Når man ikke føler et stærkt følelsesmæssigt bånd længere, er udvejen for nogle par, at gå hvert til sit. Hvis man synes, at det er partneren der er problemet, kan det være den ”nemme” udvej, da evt. arbejde med problemet vil vise at begge har en del af ansvaret i udfordringen. Det er også denne vej mange vælger fordi ”vi har jo prøvet alt”. Det kan være svært selv at se hvad der skal til for at knække koden til at genfinde kærligheden, da det ofte ikke er selve problemet der er det egentlige problem, men blot er symptomet på problemet.


3. I arbejder med at genfinde hinanden.

Noget af det jeg ofte hører efter et endt forløb er at ”vejen tilbage til kærligheden var slet ikke så lang som forventet”. Der er oftere kortere vej tilbage til lykken og kærligheden end man skulle tro. Det er utroligt hvad små justeringer i måden i møder hinanden på og kendskabet til den andens bevæggrunde kan gøre for parforholdets trivsel. Når i genfinder kærligheden, enten selv eller med en parterapeut, bliver båndet, kærligheden og tosomheden mellem jer ofte stærkere end udgangspunktet og den indsigt og lærdom i har gjort jer, vil kunne bruges til at undgå at i løber ind i samme udfordring i fremtiden, da i vil have bevidsthed og viden til at håndtere det.


Mvh

Pasquale Paladino Kærligheds Coach, Sexolog & Parterapeut

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.