Familieliv

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Vi kender alle de familier, der på overfalden ser helt perfekte ud. Alle har det godt med sig selv og hinanden. Men i realiteten er det også de færreste, der slet ingen problemer har. Uanset hvilken udfordring, man som familie står overfor eller blot ønsker at arbejde med, er der mange måder, hvorpå terapi og coaching kan hjælpe.

Forældrerådgivning

At være forældre består af mange aktiviteter og ansvarsområder, hvilket er en naturlig del af at opdrage børn, indtil de er voksne og kan passe på sig selv. Uanset om man er alene om det eller har en partner, så er der mange problemstillinger, der er forbundet med denne proces. Opdragelse er en proces, hvor man støtter og opmuntrer den følelsesmæssige, intellektuelle, fysiske og sociale udvikling af et barn, indtil det er voksent. Dette er en af de sværeste udfordringer, en person kan opleve, uanset om man har en partner eller ej. Hos GoMentor kan du finde professionelle eksperter, der tilbyder både terapi og coaching, som kan hjælpe med mange af de problemer, som forældre i den moderne verden oplever. Der er intet galt med at søge hjælp. At være forældre er en vigtig del af vores samfund, og vi bliver bedre og bedre til det med tiden.

Problemstillinger i forbindelse med opdragelse

Der er mange forskellige problemer, som forældre kan opleve. Nedenfor er nogle af de mest almindelige problemer nu om dage:

  • Efter-forældrefasen – Når et barn vokser op og flytter hjemmefra, kan det være så svært for nogle forældre, at det kan føre til depression eller andre psykiske problemer.  
  • Disciplin – Det er en vigtig del af opdragelsen at kunne disciplinere et barn. Det gælder om at instruere, praktisere og disciplinere hvis nødvendigt, for at dit barn i fremtiden bliver en afbalanceret og veltilpasset voksen.  
  • Ansvarlighed – At lære sit barn at tage ansvar for sine handlinger, hvilket er en vigtigt for at kunne bidrage positivt til samfundet.  
  • Opførsel – Nogle gange har forældre brug for hjælp til at håndtere visse typer adfærd hos børn. Detaljerne kan variere fra familie til familie. At lære at kontrollere deres adfærd kan være nemmere, end man tror.    
  • Opdragelse af småbørn – Det er vigtigt at have et kendskab til småbørns behov, når de udvikler sig, således at de får alt, hvad de har brug for, for at få et sundt liv.  
  • Opdragelse af børn – Børns behov ændrer sig, efterhånden som de bliver ældre. Det kan derfor være svært at opdrage børn til at være i balance med sig selv om omgivelserne, være kvikke og lykkelige. Selvom det er svært, er det dog yderst vigtigt, for at børnene kan undgå problemer senere i livet.     
  • Opdragelse af teenagers – Teenage årene er nogle forældres værste mareridt. Men sandheden er, at opdragelse af en teenager ikke er så krævende, som nogle mennesker tænker, især hvis forældrene har de rette værktøjer og teknikker til at håndtere en teenagers opførsel. 
  • Adoption – Når forældre adopterer et barn, kan der opstå forskellige problemer. Disse kan være alt fra, hvornår man skal fortælle barnet, at det er adopteret, til hvad man skal gøre, når de begynder at stille spørgsmål. Den bedste måde at takle disse problemer er at være forberedt. 
  • Barnløshed – Selvom barnløshed påvirker både mænd og kvinder i forhold, så kan en sådan situation være så følelsesmæssigt belastende, at selv de stærkeste forhold bliver påvirket. Coaching og terapi kan hjælpe par med at håndtere og bearbejde barnløshed. 
 

Coaching og terapi i forbindelse med problemer med opdragelse 

Hos GoMentor forstår vi, at mennesker, der har en travl hverdag, ikke har tid til lange terapisessioner samt transporttiden dertil og tilbage. Dette er grunden til, at vi har udviklet online terapi og coaching for forældre, som har brug for hjælp til at håndtere stress i forbindelse med opdragelse af teenagere eller med nogle af de andre problemer, som forældre kan opleve. De professionelle terapeuter med speciale i opdragelse kan rådgive og støtte forældre, så de kan vende en negativ, måske endda farlig, situation til en positiv situation. Det kan være noget af en udfordring at opdrage et barn nu om dage, selv for de der naturligt har evnerne til det. Det er derfor, vi mener, det er så vigtigt at hjælpe forældre ved at give dem den information, de har brug for, så de kan give børnene en bedre opdragelse.

Det kan forældrerådgivning hjælpe mod

Forældrerådgivning for homoseksuelle

Der kan være udfordringer, som påvirker homoseksuelle forældre mere - eller på en anden måde - end de påvirker heteroseksuelle forældre. De mentorer, der er tilknyttet GoMentor, har specialiseret sig i forældrerådgivning for homoseksuelle forældre og kan hjælpe med sådanne udfordringer. Sommetider kan udfordringerne omhandle andre mennesker, men stadig påvirke den homoseksuelle familie. Nogle forældre kan eksempelvis være bekymrede for, om deres barn vil blive diskrimineret eller drillet som følge af forældrenes seksualitet. Rådgivning kan være en hjælp til at forberede sig på barnets spørgsmål omkring forældrenes forhold. Rådgivning kan også være en støtte i forhold til at håndtere og at lære sit barn at håndtere andres uvidenhed og diskrimination.

 

Få hjælp til familielivet

Frederik Engels Gertrud Lykke Michelle Poulsen Pernille Mikkeline Brandt
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.