Overdreven søskendejalousi

af GoMentor

Sidst opdateret 24-9-2020

Reviewer GoMentor

Jaloux storebror er utilfreds med at lillebror får alt opmærksomheden, derfor prøver han at få forældrenes opmærksomhed ved at være modstridende At brødre og søstre skændes er der ikke noget nyt i, men når rivaliseringen når ekstreme højder, og varer ved igennem længere tid, kan det være et tegn på overdreven søskendejalousi. Overdreven søskendejalousi dækker over ekstreme og vedvarende skænderier mellem søskende, som får en permanent negativ effekt på hele familien. Symptomerne tæller bl.a. skænderier der varer ved i månedsvis og intens jalousi imellem søskende. Årsagerne til denne tilstand varierer fra tilfælde til tilfælde, men man ved nok om det generelt til, at man kan få hjælp til overdreven søskendejalousi. Faktisk kan man nu få online terapi for denne tilstand via GoMentor.dk. Før vi viser, hvordan man kan få hjælp til dette problem, der kan berøre hele familien, er lidt yderligere information som er godt at kende omkring overdreven søskendejalousi.

Årsager til overdreven søskendejalousi

Rivalisering imellem søskende har altid eksisteret, men når det ryger ud af kontrol og ikke behandles, kan det blive et alvorligt problem. Årsagerne til overdreven søskendejalousi relaterer sig ofte til forskelligheder i forhold til alder og køn. F.eks. har ældre søskende måske pligter i husstanden, hvilket kan føre til afsky overfor yngre søskende. Det kan også udvikle sig til en kønskamp, hvor en bror eller søster føler sig som offer for forskelsbehandling, og således føler sig hadet. Uanset den præcise årsag til overdreven søskendejalousi, er det vigtigt at man søger behandling, hvis symptomerne observeres.

 

 

Symptomer på overdreven søskendejalousi

Som nævnt, er rivalisering imellem søskende ganske naturligt. Når det er sagt, kan det dog være et tegn på et større problem med overdreven søskendejalousi, hvis det begynder at ryge ud af kontrol. Det starter ofte med intens rivalisering imellem søskende, baseret på jalousifølelser. Den helt store indikator på, at der er et problem med overdreven søskendejalousi, er hvis rivalisering begynder at få indflydelse på husfreden. Så snart søskenderivalisering begynder at ryge ud af kontrol, kan det hurtigt føre til komplet kaos. Det er derfor det er vigtigt at være opmærksom på symptomerne på overdreven søskendejalousi.

  • Søskendejalousi
  • Vedvarende skænderi imellem søskende
  • Andre problemer forårsaget af søskendeskænderier

Behandling af overdreven søskendejalousi

Søskenderivalisering er helt almindeligt, men GoMentor.dk’s tilknyttede specialister kender til de små forskelle der gør, at det udvikler sig til et stort problem for nogle. De besidder også den viden og knowhow der gør, at de kan give vejledning og støtte til familier der lider under overdreven søskendejalousi. Grupperådgivning online kan hjælpe hele familien til, at blive bedre til at forstå årsagerne til denne tilstand, samt udstyre familien med praktisk og gavnlige tips til, hvordan man håndterer symptomerne når de opstår. Med online terapi via GoMentor.dk, er der chance for, at din familie kan komme på fode igen, før overdreven søskendejalousi fører andre problemer med sig.

Få hjælp til søskendejalousi

Sanne Kirstine  Holm Gurli Thomassen Glennie Grønne Susie Bjørnvad
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.