Adoption

Adoption er en livslang forpligtelse til, at opfostre et barn, der medfører mange udfordringer. Og selvom de fleste klarer denne opgave fint på egen hånd, er der ikke noget i vejen for, at bede om hjælp. Coaching og terapi kan give den ekstra hjælp, der nogle gange kan være nødvendig i forbindelse med adoption. Der er mange stadier hvor man kunne forestille sig, at man kunne få brug fra hjælp, lige fra de første overvejelser omkring adoption og de følelser der følger med her, til den faktiske adoptionsproces. Med GoMentor.com som platform, kan man få hjælp og vejledning til alle stadier i adoptionsprocessen. 

Terapi og coaching før adoption

Beslutningen om, at adoptere et barn, bør være velovervejet. Der er mange udfordringer man som par står overfor, før adoptionen faktisk går igennem. Selvom man har gennemtænkt beslutningen om, at adoptere et barn, kan man som par alligevel få udvidet sin horisont omkring adoption gennem coaching og terapi. Det kan både være spændende og skræmmende at forholde sig til adoption, også selvom man har været igennem processen en gang før. Det er derfor det kan være godt at tale med folk, der kender til systemet. 

Få hjælp under adoption

Under den faktiske adoptionsproces, er der en række komplekse handlinger der skal foretages. Det kan være gavnligt for mange, at tale med en terapeut om de følelser og tanker man gør sig, ligesom en coach kan hjælpe med det omfattende papirarbejde. Hvis man får coaching til dette, kan man øge sine chancer for, at komme hurtigt og smertefrit igennem processen. Ved at tilegne sig viden om, hvad man kan forvente sig efter adoptionen og forberede sig herpå, kan man arbejde sig foran i køen af forældre, der ønsker at adoptere. Online coaching og terapi via GoMentor.com anbefales for forældre med en stram tidsplan. 

Kontinuerlig terapi og coaching for Adoptivforældre

Selv efter adoptionen er gået igennem, kan man møde en række udfordringer, eksempelvis at barnet spørger til sine ”rigtige” forældre eller lignende. I sådanne situationer kan det være gavnligt for forældrene at have en terapeut at tale med, omkring de følelser der følger med, når børnene på den måde stiller spørgsmål omkring deres adoption. Der er også nogle forældre der vil opleve problemer med, at knytte sig til barnet som det bliver ældre, også selvom man prøver hårdt. Online coaching for forældre, kan give råd og vejledning i, hvordan man knytter bånd til sit adoptivbarn, eller et hvilket som helst andet spørgsmål der måtte foreligge.

Definition af Adoption

Adoption er, når et par påtager sig forældrerollen overfor et barn, der ikke er deres eget. Selvom dette normalt foregår ganske smertefrit, findes der tilfælde, hvor der opstår problemer for alle involverede parter, og i disse tilfælde anbefales terapi og coaching.

Symptomer på / Grunde til Adoption

  • Spørgsmål 
  • Vrede 
  • Skyldfølelse 
  • Løbe væk 
  • Skænderier

Skal du adoptere?
Vi kan hjælpe dig. Du får 100 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Finn Tarpgaard Carsten Grønbech Birgitte Sørensen Lena Berit Pedersen
km fra

Få hjælp til adoption

Skal du adoptere?
Vi kan hjælpe dig. Du får 100 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Finn Tarpgaard Carsten Grønbech Birgitte Sørensen Lena Berit Pedersen
Prøv online terapi gratis i 3 dage

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.