Fertilitet

af GoMentor

Sidst opdateret 23-9-2020

Reviewer GoMentor

Par med fertilitets problemer får hjælp til at øge deres sandsynlighed for at blive forældre

Fertilitet og frugtbarhed

Både kvinder og mænd oplever i dag at have problemer med fertilitet (infertilitet), som gør det svært eller - for nogle - næsten umuligt at få børn. At have en nedsat frugtbarhed kan både være en svær situation for par, der gerne vil have børn, eller singler med samme behov. Årsagerne til infertilitet kan skyldes mange forskellige ting, såsom sex sygdomme, miljømæssige påvirkninger eller andre fysiske udfordringer. For kvinder ses den nedsatte fertilitet ofte ved manglende ægløsning, betændelse i underlivet, svær overvægt, rygning eller alder, hvor det for mænd kan ses ved lav sædkvalitet, der både kan skyldes genetiske årsager, hormonsygdomme, betændelse i testiklerne, kemoterapi eller anden medicinsk behandling. Uanset årsagen er det altid muligt at søge hjælp.

Fertilitetsbehandling

Kæmper du med barnløshed og har et stærkt ønske om at få børn? Her kan fertilitetsbehandling være en mulighed. Måske har du allerede overvejet det eller er i gang med forløbet. Behandlingen kan ske ved enten insemination, reagensglasbefrugtning eller hormonbehandling, afhængigt af dit køn og din situation. Før man kan komme i behandling, kræves der en undersøgelse hos sin egen læge, speciallæge eller i en sygehusafdeling, så man allerede er blevet undersøgt for årsagen til, at man er barnløs. Det kan være både psykisk og fysisk hårdt for kroppen at gå igennem fertilitetsbehandlingen - både som mand og kvinde. En anden mulighed for at blive gravid og få et barn kan også være at anvende en rugemor eller adoption.

Kom godt igennem fertilitetsbehandling

Da det psykisk kan være meget krævende og slidende at gå igennem kunstig befrugtning eller anden fertilitetsbehandling, tilbyder GoMentor støtte, rådgivning og terapi til jer eller dig, der ønsker at blive gravid. Det kan både være for dig, der er barnløs og overvejer behandling, for dig, der er i gang med behandlingen nu, eller dig, der har været igennem den, hvor det endnu ikke lykkedes. Afhængigt af din situation kan vores professionelle psykologer, terapeuter og coaches hjælpe dig med fortrolig støtte og vejledning, så du bedst muligt kommer igennem processen uden negative følelser, såsom frustration, skuffelse og depression.

Få hjælp til fertilitet

Maria Berry Sonne
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.