Graviditet

af GoMentor

Sidst opdateret 24-9-2020

Reviewer GoMentor

Nybagt mor holder sit nyfødte spædbarns hånd i sine hænderMåske har du en mistanke om, du er gravid. Måske har du taget en graviditetstest og har lige fundet ud af, du er gravid. Eller måske har du blot et ønske om at blive gravid og få børn. For dig med barnløshed, der har nedsat fertilitet, overvejer du måske fertilitetsbehandling eller er allerede i gang med en behandling. Uanset din situation er det vigtigt at vide, hvad en graviditet indebærer.

Gode råd til gravide

For at få det bedste ud af din graviditet, uanset om du er førstegangsfødende eller ej, er det vigtigt at have et godt overblik over forløbet.

  • Følg din graviditet uge for uge med en kalender for at få overblik over graviditetens forløb og din babys udvikling
  • Spis sundt, dyrk mild motion og undgå for mange kemikalier og tilsætningsstoffer
  • Læs bøger eller artikler om fødsel og fødselsforberedelse
  • Brug din jordemoder effektivt til både information, tryghed og støtte
  • Lyt til dine skiftende følelser og lad dem træde frem
  • Skru ned for ambitionsniveauet og slap af, når du har brug for det
  • Brug akupunktur og zoneterapi, hvis kvalme, træthed, forstoppelse, hovedpine eller bækkeneller opstår

Oplever du at have tvivl eller ukontrollerbare følelser i løbet af din graviditet, som du ikke kan holde styr på, kan det være en god idé at få professionel hjælp. Det kan være, at du føler dig deprimeret eller måske angst for at blive mor - eller far. Måske føler du dig pludselig ikke klar og oplever ængstelige følelser, som du ikke ved, hvordan du skal håndtere. Det kan være, du frygter fødslen eller ansvaret, der venter dig. Samtaleterapi og rådgivning kan hjælpe dig med at åbne op for dine følelser og være med til at skabe ro og balance gennem positive tanker.

Kom godt igennem din graviditet

Hos GoMentor ved vi, hvor psykisk og fysisk hårdt det kan være at være gravid. Derfor har vores tilknyttede psykologer, terapeuter og coaches, med erfaring inden for graviditet og børn, et stort fokus på at hjælpe dig bedst muligt igennem graviditeten. Med den rette vejledning og støtte kan du eller I få hjælp til at tale om de udfordringer, der måtte opstå undervejs, samt lære at håndtere de mange negative tanker og følelser. Hos GoMentor er det både muligt at få traditionel terapi og coaching gennem et personligt møde eller få online hjælp, enten ved videosamtaler eller skriftlig terapi via GoMentor 24/7. Vores mentorer er klar til at hjælpe dig og tilpasser sig dine behov og ønsker.

Få hjælp til graviditet

Katrine Boeck Andreas Mouritzen
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.