Barnløshed

af GoMentor

Sidst opdateret 23-9-2020

Reviewer GoMentor

Et par der har svært ved at få børn får professionel hjælp og coaching, som skal hjælpe dem til på vejen mod at blive forældre Hvad er barnløshed?

En af livets største glæder er at få børn og hjælpe dem på vejen mod voksenlivet. Barnløshed dækker over en manglende evne til at producere afkom, fordi man har nedsat frugtbarhed, hvilket kan forekomme hos både mænd og kvinder. At skulle forholde sig til barnløshed kan følelsesmæssigt være en kæmpe udfordring for nogle. Når man, som single eller par, står over for barnløshed, kan det ødelægge ens selvværd eller ens forhold, også selvom man normalt står stærkt. De følelser, der er forbundet med barnløshed, er også så dybe, at de kan modarbejde en ellers dyb kærlighed imellem to mennesker. Hvad end det er manden eller kvinden, der har et problem, er der en række følelsesmæssige og fysisk symptomer og udfordringer, man må forholde sig til.

Barnløshed og kvinder

Barnløshed påvirker kvinder forskelligt, alt efter om de tidligere har fået børn eller ej, men det vil altid være en følelsesladet ting at skulle forholde sig til. Det kan også påvirke ens parforhold, især hvis ens partner stadig ønsker at få børn. Barnløshed kan skyldes kønssygdomme eller en række andre fysiske forhold. Nogle gange er det de psykiske og følelsesmæssige aspekter ved barnløshed, der er sværest for kvinder at forholde sig til, såsom vrede, skyldfølelse, depression eller ved, at man undgår intimitet i et forhold. Coaching og terapi kan hjælpe kvinder til at håndtere barnløshed på en konstruktiv måde.

 

 

Barnløshed for mænd

Når en mand ikke er i stand til at gøre en kvinde gravid, kan det påvirke hans mentale tilstand, især hvis han ikke får talt om det. Det kan også påvirke ens parforhold, hvilket er en anden udfordring, der kan kræve terapi, førend man kan få det bearbejdet på en positiv måde. Årsagerne til barnløshed hos mænd er de samme som hos kvinder, herunder sygdomme og andre fysiske faktorer. Hvis man, som mand, lærer noget om barnløshed, kan det være lettere at acceptere tingenes tilstand, og i nogle tilfælde vil det endda betyde, at man kan gøre noget ved det.

Lær at håndtere barnløshed

Hos GoMentor ved vi, at det kan være frustrerende og nogle gange også pinligt at skulle forholde sig til barnløshed - så meget, at det kan påvirke et ellers sundt parforhold negativt. Derfor har vi udviklet en platform for online terapi og coaching, så vi kan hjælpe par til at bearbejde de udfordringer, der er forbundet med barnløsheden. Nogle gange kan lidt uddannelse på området – omkring medicinsk, kunstig befrugtning eller adoption – være nok til, at man finder ud af, at håbet ikke er helt ude, og at man stadig kan nå at opleve glæden ved at være forældre eller enlig forælder. Barnløshed kan også være et meget følsomt emne at tale om, hvilket kan være en anden grund til, at online coaching og terapi kan være en god løsning.

Lær at tackle barnløshed

Charlotte Friborg Due Katrine Boeck Lene Lykke Fugl Maria Berry Sonne
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.