Barnløshed

En af livets største glæder er, at få børn og hjælpe dem på vejen mod voksenlivet. Når man som par står overfor barnløshed, kan det ødelægge ens forhold, også selvom det er et stærkt et af slagsen. De følelser der er forbundet med barnløshed er så dybe, at de kan modarbejde ellers dyb kærlighed imellem to mennesker. Hvad end det er manden eller kvinden der har et problem, er der en række følelsesmæssige og fysisk symptomer og udfordringer, man må forholde sig til. 

Barnløshed og kvinder

Barnløshed påvirker kvinder forskelligt, alt efter om de tidligere har fået børn eller ej, men det vil altid være en følelsesladet ting at skulle forholde sig til. Det kan også påvirke ens parforhold, især hvis ens partner stadig ønsker at få børn. Barnløshed kan skyldes kønssygdomme eller en række andre fysiske forhold. Nogle gange er det de psykiske og følelsesmæssige aspekter ved barnløshed, der er sværest for kvinder at forholde sig til. Coaching og terapi kan hjælpe kvinder til, at håndtere barnløshed på en konstruktiv måde.

Barnløshed for mænd

Når en mand ikke er i stand til, at gøre en kvinde gravid, kan det påvirke hans mentale tilstand, især hvis han ikke får talt om det. Det kan også påvirke ens parforhold, hvilket er en anden udfordring, der kan kræve terapi førend man kan få det bearbejdet på en positiv måde. Årsagerne til barnløshed hos mænd, er de samme som hos kvinder, herunder sygdomme og andre fysiske faktorer. Hvis man som mand lærer noget om barnløshed, kan det være lettere at acceptere tingenes tilstand, og i nogle tilfælde vil det endda betyde, at man kan gøre noget ved det. 

Lær at takle barnløshed 

Hos GoMentor.com ved vi, at det kan være frustrerende, og nogle gange også pinligt, at skulle forholde sig til barnløshed. Så meget, at det kan påvirke et ellers sundt parforhold negativt. Det er derfor vi har udviklet en platform for online terapi og coaching, så vi kan hjælpe par til, at bearbejde de udfordringer der er forbundet med barnløshed. Nogle gange kan lidt uddannelse på området – omkring medicinsk befrugtning eller adoption – være nok til, at man som par finder ud af, at håbet ikke er helt ude, og man stadig kan nå at opleve glæden ved, at være forældre. Barnløshed kan også være et meget følsomt emne at tale om, hvilket kan være en anden grund til, at online coaching og terapi kan være en god løsning.

Definition af Barnløshed

Barnløshed dækker over en manglende evne til, at producere afkom. Det kan forekomme både hos mænd og kvinder. At skulle forholde sig til barnløshed, kan være en følelsesmæssigt kæmpe udfordring for nogle. Terapi kan hjælpe par igennem alle de udfordringer man skal igennem, uanset hvilken part der er ”skyld” i barnløsheden.

Symptomer på / Grunde til Barnløshed

  • Vrede 
  • Skyldfølelse 
  • Depression 
  • Undgår intimitet

Kæmper du med barnløshed?
Vi kan hjælpe dig. Du får 100 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Svenn Gunborg Olsen Peter Jørgensen Lotte Sparlund Natasa Stajic
km fra

Lær at tackle barnløshed

Kæmper du med barnløshed?
Vi kan hjælpe dig. Du får 100 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Svenn Gunborg Olsen Peter Jørgensen Lotte Sparlund Natasa Stajic
Prøv online terapi gratis i 3 dage

Hvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.