Ensomhed

Skrevet af GoMentor

Hvad er ensomhed?

De fleste af os kender til at have behov for at være lidt alene, at få lidt tid for os selv – uden at skulle forholde os til (og tage hensyn til) andre mennesker. I den situation er det at være alene en ønskesituation. At være ensom er typisk uønsket. Ensomhed findes i mange former og dybder, men fælles for dem alle er, at de er smertefulde. Det gør ondt at være ensom. Heri ligger en stor forskel på at være alene og at være ensom. At være alene er typisk selvvalgt, mens det at være ensom typisk er uønsket. Du kan sagtens føle dig ensom, selvom du ikke er alene. Man taler også om emotionel ensomhed, altså det at have en fornemmelse af total ensomhed og isoleret, uagtet at der er andre mennesker tilstede. For nogle mennesker er ensomheden blot en kort og trist periode, men for mange er det en livslang lidelse, som ubehandlet forringer livskvaliteten markant.

Hvis ensomheden forbliver ubehandlet, kan det føre til andre lidelser, såsom depression og angst. Med GoMentors psykologer og terapeuter kan du få hjælp til at bryde ud af ensomheden.


Oplever du at føle dig ensom og evt. deprimeret? Med vores depressionstest kan du teste, om du viser tegn på en mulig depression.


Find hjælp i nærheden km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Få hjælp til ensomhed

Vivian Riisager Christian Evers Bjarne Petersen Martin Schepelern
Få hjælp online fra kun 124 kr./uge

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere