Fødselsdepression

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Fødselsdepression

Hvad er en fødselsdepression?

Det er langt fra alle kvinder, der har født, som får en fødselsdepression, men for de, der bliver ramt af det, er det et alvorligt problem. Nogle af de største tegn på fødselsdepression er negative tanker om babyen, selvmordstanker, mangel på energi, skyldfølelse, asocial adfærd samt andre lignende tendenser. Fødselsdepression er en moderat eller svær form for depression, som kan opstå hos kvinder, der lige har født, men er også til stede blandt nogle mænd. For en mand kan det ofte skyldes angst for familiedannelse, følelsen af ikke at gøre det godt nok eller ikke at være klar til at kunne opfylde barnets behov. Det er yderst vigtigt at få behandling, hvis man oplever nogle af disse symptomer på fødselsdepression, før det udvikler sig til mere alvorlige problemer, som bl.a. kan påvirke ens evne til at føle glæde fremadrettet. Derudover er der også risiko for at udvikle stress, angst eller andre former for psykiske lidelser. Hos GoMentor kan du finde dygtige terapeuter og psykologer, som tilbyder online behandling af fødselsdepressioner, hvilket kan være yderst behjælpeligt.

 

 

Symptomer på fødselsdepression

Det kan være svært lige umiddelbart at opdage, om man lider af en fødselsdepression, da det varierer fra person til person. Ofte er det en blanding af biologiske, psykiske og til tider sociale årsager, som ligger til grund for, at man udvikler depressionen. Disse er nogle af de mest almindelige tegn:

  • Oprevethed og irritabilitet - især i sammenspil men nedenstående symptomer
  • Øget appetit eller manglende appetit
  • Problemer med at koncentrere sig eller tænke klart
  • En følelse af at være værdiløs samt skyldfølelse
  • At trække sig tilbage fra samfundet samt asocial adfærd
  • Mangel på energi
  • Negative tanker og følelser rettet mod babyen, hvilket normalt er sjældne følelser for moren især
  • Selvmordstanker eller selvmordsforsøg
  • Søvnproblemer - Søvnbesvær om natten og døsighed om dagen

Som nævnt, er der en risiko for, at fødselsdepression kan udvikle sig til mere alvorlige former for depression, som kan føre til store problemer, hvis ikke man bliver behandlet for denne lidelse. I nogle ekstreme tilfælde kan det medføre, at moren eller faren gør skade på sin baby eller får selvmordstanker, hvilket kan føre til selvmordsforsøg, som er yderst farligt. Det kan undgås, hvis man bliver behandlet så snart, symptomerne opstår.


Hvis du har oplevet nogle af ovenstående symptomer, kan du teste, om du viser tegn på en depression, med vores depressionstest.

Behandling af fødselsdepression

Hos GoMentor forstår vi, at kvinder, som lider af fødselsdepression, har særlige behov. Følelsen af både at elske og hade sit barn kan være mere end tilstrækkeligt til, at det kan lede videre til mere alvorlige former for depression. Terapeuterne og psykologerne hos GoMentor tilbyder online behandling af fødselsdepression ved hjælp af psykoterapi og rådgivning, hvor det er muligt at bekæmpe de problemer, der opstår i forbindelse med lidelsen. Alle kan få depression i en eller anden grad, men fødselsdepression kan ikke sammenlignes med de andre former, og der er derfor brug for en anden tilgang ved behandling. Her taler en af vores mentorer om, hvad der egentlig sker, når man har en depression.


Få hjælp til fødselsdepression

Sanne Kirstine  Holm Eva Andersen Pernille Louise Salling Monnieh Petersen
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.