Atypisk depression

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Atypisk depressionHvad er atypisk depression?

Det er hovedsageligt kvinder, der bliver ramt af atypisk depression. Symptomer hertil er modsatte en generel depression. En person, der lider af atypisk depression, kan være meget meget sensitiv og nærtagende. Man kan bl.a. opleve humørsvingninger, hovedpine, spændinger og muskelsmerter. Man kan være letpåvirkelig af de ting, der sker i ens omgivelser. For eksempel kan man det ene øjeblik føle sig glad over en god oplevelse, og det næste øjeblik føle sorg og græde over en mindre god oplevelse.

Symptomer på atypisk depression

Der kan være mange forskellige tegn på, man har en atypisk depression, og det kommer i mange udformninger. Derfor er det vigtigt at lægge mærke til, om man oplever flere af nedenstående symptomer, så man kan få hjælp, inden disse følelser tager over.

Typiske tegn på atypisk depression:

  • Depression – i mild eller sværere grad
  • Mangel på energi
  • Irritabilitet og nærtagenhed
  • Søvnløshed eller overdreven søvn
  • En følelse af at være værdiløs samt manglende livsglæde
  • Koncentrationsbesvær og problemer med at træffe beslutninger
  • Ukontrolleret gråd
  • Problemer med fordøjelsen, hovedpine, muskelsmerter og humørsvingninger
  • Manglende lyst til sex samt andre seksuelle problemer
  • Selvmordstanker og selvmordsforsøg

Der er få alvorlige symptomer på denne lidelse, hvilket er en af forskellene på atypisk depression og andre former for depression. Selvom nogle af symptomerne på denne lidelse kan virke milde, er selvmord og tanker omkring det væsentlige tegn, man skal reagere på med det samme. Derudover kan andre fysiske og psykiske problemer forårsage en klinisk depression, hvis man ikke får behandling i tide. Jo længere tid, der går uden behandling, desto større er risikoen for, at det kan udvikle sig til en mere alvorlig form for depression. Derfor er det vigtigt at blive behandlet hurtigst muligt.


Har du oplevet nogle af ovenstående symptomer? For at teste, om du viser tegn på en mulig depression, kan du tage vores depressionstest.

Behandling af atypisk depression

Psykoterapi en en effektiv måde at afhjælpe atypisk terapi, hvilket vores tilknyttede psykologer og psykoterapeuter hos GoMentor kombinerer med internettets muligheder - online terapi, så du kan få behandling uafhængigt af tid og sted. Derudover kan du også aftale fysiske sessioner med din mentor, hvis du hellere vil mødes personligt. Selvom depression, for nogle, ikke forekommer som noget alvorligt, er det et reelt problem, som berører mange mennesker hver dag. Bliver man ikke behandlet af professionelle til at komme af med sin depression, kan det have store negative konsekvenser i ens liv. Find derfor din psykolog eller terapeut nedenfor eller søg mere specifikt via 'Find ekspert'-knappen.

 

Få hjælp til atypisk depression

Frederik Engels Nirvi Bennich Rikke Rask Møller Katja Rose
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Få hjælp til atypisk depression

Frederik Engels Nirvi Bennich Rikke Rask Møller Katja Rose
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.