Dysthymi

Skrevet af GoMentor

Selvom den eksakte begrundelse til dysthymi ikke kendes, så er denne affektive lidelse et problem, som forværres, hvis man ikke får behandling. Symptomer på dysthymi kan være en konstant følelse af håbløshed, søvnproblemer, lavt selvtillid, koncentrationsbesvær og andre tegn, som også forekommer i forbindelse med depression. Farer i forbindelse med dysthymi kan for nogle mennesker være ubetydelige og små, men hvis den person, der lider af dysthymi, ikke får hjælp, kan problemerne vokse sig større. På GoMentor.com kan du finde en lang række psykologer som besidder en stor viden om dysthymi og kan hjælpe dig med via online terapi. Før vi forklarer, hvordan du kan få online hjælp, vil vi præsentere flere facts om dysthymi, som er vigtige at have kendskab til.  

Symptomer på dysthymi  

Disse er de mest almene tegn på dysthymi.

 • En følelse af håbløshed er almindeligt i forbindelse med dysthymi, og denne følelse kan fortsætte i meget lang tid.
 • Søvnløshed og overdreven søvn kan blive til at problem for mange, som lider af dysthymi. 
 • Lavt energiniveau er et almindeligt symptom på dysthymi, hvis denne tendens strækker sig over en længere periode.
 • Lav selvtillid er ofte set hos mennesker, som har problemer med dysthymi.
 • Manglende appetit eller overspisning opleves også ofte i forbindelse med dysthymi.
 • Koncentrationsbesvær er ligeledes et tegn på dysthymi.

Farer i forbindelse med dysthymi

Selvom dysthymi anses for at være en mild form for depression, er der visse risici forbundet med denne lidelse. Hvis man ikke får behandlet, kan dysthymi forvandle sig til klinisk depression, hvilket kan have alvorlige konsekvenser. Et lavt energiniveau samt lav selvtillid, hvilket kendetegner dysthymi, kan ligeledes have negative konsekvenser i ens liv, så man ikke nyder at leve længere. Hvis dysthymi udvikler sig til klinisk depression, så er der risiko for selvmordstanker, og i værste fald selvmordsforsøg, hvilket er det værste, der kan ske i denne forbindelse. 

Behandling af dysthymi  

Generelt er kognitiv, adfærds- og interpersonel terapi effektive behandlingsmetoder for dysthymi. På GoMentor har vi professionelle terapeuter med speciale i affektive lidelser som dysthymi. Online terapi i forbindelse med dysthymi er ret nyt, men er en yderst effektiv behandlingsmetode, som kombinerer psykoterapi med internettets muligheder. Det er vigtigt at blive behandlet for dysthymi, før det udvikler sig til noget værre. Online behandlingen på GoMentor.com være lige præcis, hvad du har brug for, for at komme af med denne lidelse.  

Definition af Dysthymi

Dysthymi er en mild form for depression, som forårsager vemod hos mennesker i lange perioder af gangen. Symptomer på dysthymi er blandt andet en følelse af håbløshed, søvnløshed, træthed samt andre fysiske og psykiske problemer. Det anbefales, at man bliver behandlet for denne lidelse med psykoterapi og rådgivning.

Symptomer på / Grunde til Dysthymi

 • Håbløshed 
 • Søvnløshed
 • Overdreven døvn
 • Træthed
 • Lav selvtillid 
 • Manglende appetit
 • Overspisning
 • Koncentrationsbesvær

Kæmper du med dysthymi?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Anders Nepper Karin Lundahl Bruun Niels Urup Nielsen Line Rotenberg
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få hjælp til dysthymi

Kæmper du med dysthymi?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Anders Nepper Karin Lundahl Bruun Niels Urup Nielsen Line Rotenberg
Få hjælp online fra kun 124 kr./uge

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.

Denne hjemmeside anvender cookies for at sikre dig den bedst mulige oplevelse. Læs mere