Dysthymi

af GoMentor

Sidst opdateret 15-1-2020

Reviewer GoMentor

Hvad er dysthymi?

Selvom den eksakte begrundelse til dysthymi ikke kendes, så er denne affektive lidelse et problem, som forværres, hvis man ikke får behandling. Dysthymi er en mild form for depression, som forårsager vemod hos mennesker i lange perioder af gangen. Symptomer på dysthymi kan være en konstant følelse af håbløshed, søvnproblemer, lav selvtillid, koncentrationsbesvær og andre tegn, som også forekommer i forbindelse med depression. Risici i forbindelse med dysthymi kan for nogle mennesker være ubetydelige og små, men hvis den person, der lider af dysthymi, ikke får hjælp, kan problemerne vokse sig større. Hos GoMentor kan du finde en lang række psykologer, som besidder en stor viden om dysthymi og kan hjælpe dig med via online terapi. Før vi forklarer, hvordan du kan få online hjælp, vil vi præsentere flere facts om dysthymi, som er vigtige at have kendskab til.

Symptomer på dysthymi

Disse er de mest almene tegn på dysthymi:

  • Håbløshed
  • Søvnløshed
  • Overdreven søvn
  • Træthed
  • Lav selvtillid
  • Manglende appetit
  • Overspisning
  • Koncentrationsbesvær

Selvom dysthymi anses for at være en mild form for depression, er der visse risici forbundet med denne lidelse. Hvis man ikke får behandlet, kan dysthymi forvandle sig til klinisk depression, hvilket kan have alvorlige konsekvenser. Et lavt energiniveau samt lav selvtillid, hvilket kendetegner dysthymi, kan ligeledes have negative konsekvenser i ens liv, så man ikke nyder at leve længere. Hvis dysthymi udvikler sig til klinisk depression, er der risiko for selvmordstanker, og i værste fald selvmordsforsøg, hvilket er det værste, der kan ske i denne forbindelse.


Har du oplevet nogle af ovenstående symptomer? Du kan teste, om du viser tegn på depression, med vores depressionstest.

Behandling af dysthymi  

Generelt er kognitiv, adfærds- og interpersonel terapi effektive behandlingsmetoder for dysthymi. På GoMentor har vi professionelle terapeuter med speciale i affektive lidelser som dysthymi. Online terapi i forbindelse med dysthymi er ret nyt, men er en yderst effektiv behandlingsmetode, som kombinerer psykoterapi med internettets muligheder. Det er vigtigt at blive behandlet for dysthymi, før det udvikler sig til noget værre. Online behandling via GoMentor kan være lige præcis, hvad du har brug for, for at komme af med denne lidelse.

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.