Søvnløshed

SøvnløshedSøvnløshed er et pinefuldt problem for mange. Der er to primære former for søvnløshed, psykofysiologisk og idiopatisk, hver med forskellige årsager og en smule varierende symptomer. Søvnløshed er en søvnforstyrrelse, der ikke kan tilskrives medicinske eller psykologiske forhold. Desuden relaterer det sig heller ikke til misbrug. Når der hverken findes en medicinsk årsag, er tale om et misbrug eller andre mentale forstyrrelser, er det ofte et tegn på søvnløshed. Uanset årsagen, kan man via GoMentor.dk få behandling for begge former for søvnløshed.

Årsager til søvnløshed

I tilfælde af psykofysiologisk søvnløshed, vil der ikke være nogle længerevarende kendte søvnproblemer, men det forårsages af voldsom bekymring og stress. De præcise årsager kendes ikke, men begge disse psykologiske faktorer kan spille en rolle udviklingen af søvnbesvær. Mht. idiopatisk søvnløshed, skyldes det primært neurologiske problemer i de dele af hjernen, der styre søvnrytmerne. Selvom årsagerne til de to former for søvnløshed er forskellige, vil nogle af symptomerne være ensartede.

 

 

Symptomer på søvnløshed

Som det også gør sig gældende med hensyn til årsagerne til de to typer søvnløshed, vil også symptomerne variere en smule. For så vidt angår idiopatisk søvnløshed, vil patienter typisk opleve problemer med opmærksomhed eller hyperaktivitet. Begge former for søvnløshed vil forårsage manglende søvn. Nogle vil måske også have svært ved at falde i søvn, hvis ikke de ligger i deres egen seng. Hvis ikke man søger behandling, har disse symptomer det med at blive værre, inden man kan spore bedring. Dette kan føre til andre problemer, såsom depression eller andre mentale lidelser.

Hyppige symptomer på søvnløshed:

  • Søvnløshed der ikke relaterer sig til medicin, misbrug eller en anden mental forstyrrelse
  • Besvær med at sove på ukendte steder
  • Undertrykkelse af følelser

Behandling af søvnløshed

For de flest vil adfærdsterapi være en af de mest effektive måde at bearbejde søvnløshed på, både idiopatisk og psykofysiologisk. Det er også vigtigt at man lærer gos søvnhygiejne på lang sigt, især med hensyn til idiopatisk søvnløshed. GoMentors tilknyttede specialister kan også lære dig forskellige afslapningsteknikker, som kan være gavnlige, når man forsøger at genopbygge en normal søvnrytme. Det sidste aspekt af online behandling af søvnløshed er også en af de vigtigste. Online rådgivning giver mulighed for at kommunikere med andre med samme søvnforstyrrelse. Dette kan gøre en stor forskel for, om behandlingen er effektiv eller ej.

Lider du af søvnløshed?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.
Anne Elisabeth Traulsen Annette Lindhardtsen Inge Pedersen Jannie Didia
km fra

Se udvalgte mentorer nedenfor

Find mentorer i dit område

km fra
 

Få hjælp til søvnløshed

Lider du af søvnløshed?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Anne Elisabeth Traulsen Annette Lindhardtsen Inge Pedersen Jannie Didia
Lige nu: Spar 37% på online terapi

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.