Kognitiv terapi - Få et mere positivt mindset - GoMentor

Kognitiv terapi / kognitiv adfærdsterapi

Kognitiv terapi og kognitiv adfærdsterapiKognitiv terapi - også kendt som kognitiv adfærdsterapi - er en terapiform, der primært benyttes af psykoterapeuter og psykologer. Kort fortalt handler det om at ændre den måde, du tænker på - oftest til det mere positive og optimistiske i modsætning til det selvdestruktive og negative tænkemønster. Der er således fokus på ens følelser og adfærd, og hvordan disse i høj grad styres af vores tanker. Terapeuten prøver dermed at se sammenhængen mellem tankerne, adfærd, følelser og fornemmelser og på den måde finde frem til, hvordan man ændrer denne til et mere positivt mindset.

Hvordan foregår kognitiv terapi / kognitiv adfærdsterapi?

I kognitiv terapi, søger terapeuten at lære dig, hvordan du, med forskellige øvelser og metoder, kan ændre dit mindset, så du får et bedre liv. Det foregår ved, at der ses på sammenhængen mellem ens personlighed og omverdenen, og hvordan disse spiller sammen og påvirker hinanden. Ofte kan et givet problem, udfordring eller afhængighed skyldes noget udefrakommende, som har påvirket en til at komme i den pågældende tilstand. Her er det grundlæggende at søge at ændre denne negative tilstand eller tankegang, som præger en, ved at sætte fokus på at skabe et selvunderstøttende, kreativt og fokuseret tankemønster, som derimod gavner en.

Hvem kan have gavn af kognitiv terapi / kognitiv adfærdsterapi?

Det kan være meget forskelligt, hvem der har behov for kognitiv terapi, og terapien kan således variere, alt efter hvilke udfordringer man kæmper med. Mulighederne er uendelige, men fokus er altid på tænkningen og evnen til at erkende. Nogle af de gængse formål med terapien er:

  • At blive et mere positivt og optimistisk menneske
  • At blive gladere
  • At finde fokus og styr på sine prioriteringer
  • At få styr på den indre dialog
  • At elske sin partner som nyforelsket igen
  • Komme af med misundelse
  • Få bedre selvværd og selvtillid

Online kognitiv terapi hos GoMentor

Denne terapiform tager udgangspunkt i adfærd og tankemønstre og er således til gavn inden for en bred vifte af psykiske udfordringer og lidelser, såsom stress, angst og depression. GoMentor har flere terapeuter, psykoterapeuter og psykologer tilknyttet, som har forskellige specialer inden for kognitiv terapi og adfærdsterapi. Her har du mulighed for at booke sessioner ved fysisk fremmøde eller online terapi via GoMentor.dk, så du har mulighed for at få hjælp til at få kontrol over dine tanker og få mere livsglæde, uanset hvor du befinder dig.

Kæmper du med noget i dit liv?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.
Anne Hjort Jette Krøigaard Linda R. Callesen Hanne Pedersen
km fra

Få Kognitiv terapi / kognitiv adfærdsterapi

Kæmper du med noget i dit liv?
Vi kan hjælpe dig. Du får 50 kr. i GoMentor-rabat på første samtale, når du booker og betaler online.

Anne Hjort Jette Krøigaard Linda R. Callesen Hanne Pedersen
Prøv online terapi til halv pris

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.