Kognitiv terapi / kognitiv adfærdsterapi

af GoMentor

Sidst opdateret 19-8-2020

Reviewer GoMentor

Stor silhuet af et menneskehoved får indsat manglende brik af terapeut iført hvid kittel Hvad er kognitiv terapi / kognitiv adfærdsterapi?

Kognitiv terapi - også kendt som kognitiv adfærdsterapi - er en terapiform, der primært benyttes af psykoterapeuter og psykologer. Kort fortalt handler det om at ændre den måde, du tænker på - oftest til det mere positive og optimistiske i modsætning til det selvdestruktive og negative tankemønster. Der er således fokus på ens følelser og adfærd, og hvordan disse i høj grad styres af vores tanker. Terapeuten prøver dermed at se sammenhængen mellem tankerne, adfærd, følelser og fornemmelser og på den måde finde frem til, hvordan man ændrer denne til et mere positivt mindset.

Hvordan foregår kognitiv terapi?

I kognitiv terapi søger terapeuten at lære dig, hvordan du, med forskellige øvelser og metoder, kan ændre dit mindset, så du får et bedre liv. Det foregår ved, at der ses på sammenhængen mellem ens personlighed og omverdenen, og hvordan disse spiller sammen og påvirker hinanden. Ofte kan et givet problem, udfordring eller afhængighed skyldes noget udefrakommende, som har påvirket en til at komme i den pågældende tilstand. Her er det grundlæggende at søge at ændre denne negative tilstand eller tankegang, som præger en, ved at sætte fokus på at skabe et selvunderstøttende, kreativt og fokuseret tankemønster, som derimod gavner en.

Hvem kan få gavn af kognitiv terapi?

Det kan være meget forskelligt, hvem der har behov for kognitiv terapi, og terapien kan således variere, alt efter hvilke udfordringer man kæmper med. Mulighederne er uendelige, men fokus er altid på tænkningen og evnen til at erkende. Nogle af de gængse formål med terapien er:

  • At blive et mere positivt og optimistisk menneske
  • At blive gladere
  • At finde fokus og styr på sine prioriteringer
  • At få styr på den indre dialog
  • At elske sin partner som nyforelsket igen
  • Komme af med misundelse
  • Få bedre selvværd og selvtillid

Online kognitiv terapi via GoMentor

Denne terapiform tager udgangspunkt i adfærd og tankemønstre og er således til gavn inden for en bred vifte af psykiske udfordringer og lidelser, såsom stress, angst og depression. GoMentor har flere terapeuter, psykoterapeuter og psykologer tilknyttet, som har forskellige specialer inden for kognitiv terapi og adfærdsterapi. Her har du mulighed for at booke sessioner ved fysisk fremmøde eller få online terapi via GoMentor, så du har mulighed for at få hjælp til at få kontrol over dine tanker og få mere livsglæde, uanset hvor du befinder dig. Det kan du ved at tilmelde dig GoMentor 24/7, hvor dine behov bliver matchet med en personlig mentor, du kan skrive fortroligt med.

Få Kognitiv terapi / kognitiv adfærdsterapi

Rikke Rask Møller Pernille Mikkeline Brandt Iben Zacho Bettina Østrand
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Få Kognitiv terapi / kognitiv adfærdsterapi

Rikke Rask Møller Pernille Mikkeline Brandt Iben Zacho Bettina Østrand
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Kognitiv terapi / kognitiv adfærdsterapi

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.