Kunstterapi

af GoMentor

Sidst opdateret 19-8-2020

Reviewer GoMentor

Vandbaseret maling er blevet brugt til at skabe kreativt abstrakt kunst med en pensel Hvad er kunstterapi?

Kunstterapi er en psykoterapeutisk behandlingsform, hvor følelser, tanker, handlemønstre og tilstande udtrykkes gennem kunst - det kan f.eks. være ved at tegne, male, lege eller bruge billeder i terapien. Det er især relevant at anvende denne form for kreative udfoldelse til at udtrykke sig omkring noget, der måske ligger i ens underbevidsthed, og som man derfor er "blind" for. Ofte sker forandring gennem kreativitet ved at skabe en dialog mellem det, man allerede ved, og det, man endnu ikke er bevidst omkring.

Få terapi ved at tegne, male eller lege

Kunst er et udtryksmiddel, som kan tage mange former og dermed skabe forskellige udtryk. Gennem kunstterapiens kreative proces har klienten mulighed for at udtrykke sig mere direkte og forståeligt, hvilket nogle kan have svært ved gennem tale alene. Selve terapien er typisk opdelt i to faser, nemlig udfoldelsesprocessen, som er kreativ, og analyseprocessen, som er mere terapeutisk. Sammen udgør de en proces, hvor klienten har mulighed for at opnå en øget selvindsigt og selvforståelse for sine egne handlinger og reaktioner. Det er samtidig med til at udvikle ens evne til at udtrykke sig selv og sine følelser. Det er en metode, der er relevant for både børn og voksne, som kan have svært ved at sætte ord på sine udfordringer.

Få kunstterapi via GoMentor

Har du svært ved at udtrykke dig, når du taler med andre? Måske har du nogle indre udfordringer, som du ikke ved, hvordan du skal håndtere? Hos GoMentor har vi flere psykologer, terapeuter og coaches tilknyttet, som tilbyder kunstterapi og tegneterapi. Du kan se oversigten over mentorer på listen nedenfor eller søge mere specifikt via 'Find ekspert'-knappen. Det er f.eks. være en tegneterapeut eller kunstterapeut, som kan hjælpe netop dig. Er du i tvivl om, hvilken form for behandlingsmetode du har brug for, er du mere end velkommen til at kontakte GoMentor support, så vi kan hjælpe dig godt videre.

Udtryk dig kreativt med kunstterapi

Michelle Poulsen Iben Zacho Nirvi Bennich Katrine Boeck
Brug søgning via postnummer

Se udvalgte mentorer nedenfor

 

Udtryk dig kreativt med kunstterapi

Michelle Poulsen Iben Zacho Nirvi Bennich Katrine Boeck
Få hjælp online fra 596 kr./md.

Kunstterapi

Vi samarbejder medHvis du eller en anden person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte GoMentor. Disse instanser kan hjælpe dig med øjeblikkelig hjælp.